Muslingefestivalen i Løgstør er aflyst Foto: Mette Svenningsen

Muslingefestivalen i Løgstør er aflyst

Sommeren bliver ikke, som vi kender den, det gælder også i Løgstør, hvor man nu aflyser den traditionsrige Muslingefestival samt en række musikalske sommerarrangementer.

Muslingebyen Løgstør er kendt for sin lange række af aktiviteter henover sommeren, særligt Muslingefestivalen er et samlingspunkt for både lokale og turister, men på grund af corona-krisen aflyser arrangørerene bag dette års festival, ligesom der heller ikke bliver KanalJazz eller torsdagskoncerter denne sommer i Løgstør.
- Beslutningen blev taget inden påske, og altså inden at det også blev meldt ud af statsminister Mette Frederiksen, at arrangementer af den størrelse ikke kan gennemføres til og med august, fortæller Holger Pedersen, formand for Foreningen Muslingebyen Løgstør, der står bag Muslingefestivalen.

Muslingefestivalen er normalt besøgt af tusindvis af forventningsfulde gæster, der ser frem til at smage muslinger på nye måder, høre god musik, få nye indtryk på fødevaremarkedet og nyde den gode stemning langs havnen. Alt det kan vi se frem til igen i 2021, når både muslingefestivalen, KanalJazz og torsdagsmusik vender tilbage, forhåbentligt sammen med alle de andre begivenheder, der ellers kendertegner den levende muslingeby.
- I år må vi nyde byen på en anden måde. Nyde gåturene langs kanalen eller sejle ud på fjorden. Løgstør har heldigvis stadig meget at byde på, lyder det fra Holger Pedersen.

De tre arrangementer er båret af en lang række frivillige, som hvert år ligger et stort arbejde i at stable begivenhederne på benene.