Arkivfoto. Foto: Bent K. Rasmussen, Scanpix

Nordjyde varetægtsfængslet for indbrud og biltyverier i Lønstrup

Manden nægter biltyveri, selv om han blev anholdt i en stjålet bil. Manden erkender dog at stå bag indbrud i Lønstrup.

En 39-årig mand fra Hjørring-egnen er blevet varetægtsfængslet frem til 1. august. Han var i grundlovsforhør sigtet for flere biltyverier samt indbrud i både biler og et sommerhus.

Manden er en gammel kending, og politiet frygter, at han vil begå ny kriminalitet, hvis han er på frie fødder. Derfor blev han varetægtsfængslet.

Vi frygter, at hvis han bliver løsladt, så går han ud og laver tilsvarende forbrydelser. Manden er massivt straffet i forvejen for berigelseskriminalitet

Thomas Klingenberg, anklager fra Nordjyllands Politi

- Vi frygter, at hvis han bliver løsladt, så går han ud og laver tilsvarende forbrydelser. Manden er massivt straffet i forvejen for berigelseskriminalitet, så på grund af gentagelsesrisiko blev han fængslet, siger anklager Thomas Klingenberg fra Nordjyllands Politi.

Den 39-årige erkendte under grundlovsforhøret, at han står bag et indbrud begået tidligt i morges. Ved at smadre en rude fik han adgang til et sommerhus i Lønstrup, hvorfra han stjal bilnøglen til en BMW.

Manden erkendte ved samme lejlighed, at han to dage tidligere havde brudt ind i en bil, der var parkeret på en p-plads i Lønstrup. Herfra stjal han blandt andet stjal et benzinkort, cd’er og lignende.

Flere sigtelser venter
Manden nægtede at stå bag flere biltyverier, som han også er sigtet for.

Den 39-årige blev anholdt i Lønstrup, hvor han kørte rundt i en stjålet bil. I bilen fandt politiet et koben, en iPad, sygesikringsbevis, nøgler, benzinkort, og andre ting som åbenlyst stammer andre steder fra, fortæller anklageren.

- Der venter ham nok endnu flere sigtelser, siger Thomas Klingenberg.

Den 39-årige har kæret varetægtsfængslingen til landsretten.