En ny lystbådehavn i Løgstør er på budgettet for 2018 i Vesthimmerlands Kommune.

Nye flotte havne på budgettet i Vesthimmerland

Budgettet for 2018 er faldet på plads i Vesthimmerlands Kommune og byder på etablering af en ny marina i Løgstør samt udbygning af lystbådehavnen i Hvalpsund.

Alle 27 byrådsmedlemmer er blevet enige om budgetforliget for 2018 i Vesthimmerlands Kommune. Det fortæller borgmester Knud Kristensen (K) fredag.

Budgettet byder blandt andet på en helt ny marina i Løgstør, som Vesthimmerlands Kommune vil finansiere i samarbejde med private investorer. Udover det skal marianaen i Hvalpsund renoveres. 

- Vi har afsat 500.000 til en udredning af marinaerne, så vi kan finde ud af, hvad der skal bygges, siger Knud Kristensen. 

Udover det peger borgmesteren også på en etablering af ungdomshus i Aars. Der er stadig ikke fundet en grund til huset, men nu er der afsat midler til drift. Idéen er, at Ungerådet i Aars selv skal være med til at udvikle huset. Ungdomshuset skal være åbent fra om morgenen og ud til klokken 22.

Selvkørende biler og muligt lægehus i Aalestrup

I længere tid har Vesthimmerlands Kommune bakset med at få lov at teste selvkørende biler, der kan køre de kommunale medarbejdere rundt, mens de arbejder. I sommers blev der åbnet op fra regeringens side om at tillade testzoner, som kommunerne kunne søge om. 

- Problemet er bare, at det ændrede sig lidt, da de lavede lovgivningen. Vi troede, at der ville komme fabrikanter til os og teste deres selvkørende biler på vejene. Men sådan er det ikke endt ud, og det vil koste tre millioner for selv at leje en sådan bil i år, siger Knud Kristensen.

Vesthimmerlands Kommune har dog ikke helt opgivet drømmen om bilerne uden rat og pedaler, for de er nu gået i dialog med en unavngiven investor, der overvejer at tilbyde kommunen et to-cifret millionbeløb til driften af de selvkørende biler.

- Vi har forhandlet med en ekstern partner om at indgå i det her, men det skal lige i gennem deres bestyrelse, siger borgmesteren i Vesthimmerlands Kommune, der ikke vil sætte navn på den hemmelige partner.

Det kan muligvis blive en model som denne, kaldet Olli, der kommer til at trille rundt i Vesthimmerland uden behov for en fører. Foto: Maurizio Gambarini / Scanpix

Udover det håber kommunen på etableringen af et lægehus i Aalestrup. Finansieringen skal komme fra private investorerer, mens kommunen betaler grunden, når en konkret placering er fundet.

Du kan læse hele budgetforliget her: