På billedet fra venstre: borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Per Bach Laursen, kommandørkaptajn og stabschef for Veterancentret, Jannik Taanum Andersen og beskæftigelsesudvalgsformand i Vesthimmerlands Kommune, Brian Christensen Foto: Vesthimmerlands Kommune

Nyt samarbejde skal hjælpe veteraner i Vesthimmerland

Vesthimmerlands Kommune vil sammen med Veterancenteret blandt andet hjælpe veteraner fra Forsvaret ud i civilsamfundet.

62 kommuner gør det allerede og nu er Vesthimmerlands Kommune blevet nummer 63 på listen. Vesthimmerlands Kommune har indgået et samarbejde med Veterancenteret for at hjælpe de 213 registrerede veteraner i kommunen.

Veteraner har gjort en særlig indsats for Danmark og fortjener en særlig støtte og anerkendelse.

Kommandørkaptajn og stabschef for Veterancentret, Jannik Taanum Andersen

Med samarbejdsaftalen underskrevet af borgmester, Per Bach Laursen (Venstre), og beskæftigelsesudvalgsformand, Brian Christensen (Dansk Folkeparti), tilkendegiver Vesthimmerlands Kommune at anerkende og støtte veteraner og gøre brug af Veterancentrets rådgivning og tilbud efter behov. Veterancentret vil samtidig understøtte kommunens veteranarbejde.

- Det er en rigtig vigtig sag at støtte vores veteraner, der har ydet en særlig indsats for vores land. I Vesthimmerlands Kommune har vi 213 registrerede veteraner, hvor vi med den indgåede samarbejdsaftale med Veterancenteret forpligter os til at hjælpe veteraner eksempelvis fra Forsvaret til civilsamfundet med støtte og opbakning i samspil mellem den enkelte veteran, Veterancenteret, Vesthimmerlands Kommune og de pårørende, siger beskæftigelsesudvalgsformand i Vesthimmerlands Kommune, Brian Christensen.

Læs også 39 veteraner skal spille ishockey i USA

Fortjener anerkendelse

Med anerkendelse forstås blandt andet, at kommunen er opmærksom på veteraners kompetencer og ressourcer, veteraners familier eller ved at støtte op om lokale initiativer for veteraner. Ved behov for støtte kan dette spænde fra sparring i forbindelse med overgang fra militært til civilt arbejdsliv til en større indsats med at etablere boligforhold, behandling, økonomisk rådgivning med mere.

- Veterancentret har de sidste to år arbejdet målrettet på at få samarbejdsaftaler med de danske kommuner. Vi vil gerne støtte Vesthimmerlands Kommunes indsats i forhold til arbejdet med de danske veteraner med den viden, vi har i Veterancentret har på veteranområdet, siger kommandørkaptajn og stabschef for Veterancentret, Jannik Taanum Andersen og fortsætter:

- Veteraner har gjort en særlig indsats for Danmark og fortjener en særlig støtte og anerkendelse. Det er vores fælles ansvar at give denne støtte og anerkendelse. Samarbejdsaftalen illustrerer den fælles interesse, der er i et styrket og kvalificeret samarbejde med vores fælles veteraner og deres pårørende.