LIGE NU:

Oskar er klar til efterskole: - Jeg har både glædet mig og været nervøs

Landets efterskoleelever må se frem til et skoleår med forholdsregler – det gør dog ikke forventningens glæde mindre.

Oskar Juul Hansen fik søndag nøglen til det værelse på Ranum Efterskole College, der skal være hans base det kommende skoleår.

- Jeg har glædet mig rigtigt meget. Men jeg har også været lidt nervøs selvfølgelig. Det er jo helt nyt – jeg har aldrig været på efterskole før, lyder det fra Oskar Juul Hansen, der kommer fra Randers.

Han er én af 471 nye elever, der skal tilbringe det næste skoleår i Ranum. Og det er første gang, at efterskolen kan tage imod så mange nye elever.  

- Da det gik op for os i løbet af juni måned, at det ville blive rekordoptag, der var armene altså bare over hovedet. Vi har haft en rigtig god oplevelse ved at få den tillid og anerkendelse fra forældre fra hele landet, siger Olav Storm, forstander på Ranum Efterskole College.

En hverdag på trods

Forstanderen erkender, at han frem mod det nye skoleår har været en smule nervøs ved antallet af nye elever. Hvilken betydning ville corona få for antallet af ansøgere? Gudskelov for skolen kan man altså på trods af de særlige omstændigheder glæde sig over et rekordoptag.

- Jeg tror, at jeg har været lige så nervøs som eleverne. Det bliver et år, hvor vi skal være opmærksomme på, hvordan rører corona-situationen på sig, og hvor er der åbninger henne, men vi har besluttet, at vi vil have en hverdag på trods, fortæller Olav Storm.

Skemaet vil ligne det, som tidligere elever har mødt på skolen – fri af hensyntagen til corona. Alligevel vil eleverne møde forholdsregler - eksempelvis deles de op i grupper af 30 elever.

- Hver af de her grupper må meget gerne være tætte og kramme hinanden, og det er sådan en familie. Og så skal de så holde den her meters afstand til de andre elever. Når vi så laver dans, sport og events, hvor vi samler alle eleverne, så spritter vi af og de her ting, og skal vi i nogle situationer være helt tætte, så tager vi masker på, siger Olav Storm.  

Og på trods af forholdsreglerne ser Oskar Juul Hansen frem til det kommende år på efterskole:

- Jeg ser rigtig meget frem til at lære nogle nye mennesker at kende og komme ud og rejse og opleve en masse fede ting, og måske også få dyrket lidt sport her og der. Det glæder jeg mig rigtig meget til, siger han.  

Der findes 240 efterskoler på landsplan - 34 af dem ligger i Nordjylland. Ranum Efterskole er landets tredjestørste efterskole.

Se et indslag fra første dag på Ranum Efterskole her.