Andreas Højsleth tager pause fra CS:Go-holdet Astralis. Foto: Cooper Neill/AFP/Ritzau Scanpix

Pause fra Astralis: Andreas 'Xyp9x' Højsleth er udbrændt

Den nordjyske supergamer må tage pause fra det professionelle CS:GO-hold, Astralis. - Jeg kan ikke holde mig oven vande, siger han.

At være superstjerne på et af verdens allerbedste CS:GO-hold er ikke altid uden problemer. For den nordjyske stjerne, Andreas Højsletjh fra Aars, har de seneste måneder været en svær tid. 

- Jeg har mærket en snigende udbrændthed i de seneste måneder og måtte for nogle dage siden opgive og melde fra til træning. Jeg har sammen med holdet omkring os kæmpet for at holde mig oven vande, men det går ikke og jeg bliver nødt til at træde tilbage i en periode, udtaler han i en pressemeddelelse. 

Der er allerede udpeget en afløser til at tage hans plads på holdet. Andreas står over de kommende turneringer og i stedet træder den tidligere Heroic-spiller Marco “Snappi” Pfeiffer til truppen på en midlertidig aftale.

- Andreas har behov for en pause og vi har valgt at hente Marco “Snappi” Pfeiffer ind i truppen midlertidigt. Timingen er naturligvis ikke optimal, men Andreas kan ikke spille og vi går ikke på kompromis med vores prioriteter i forhold til at give spillerne mulighed for at restituere og holde de pauser, der skal til for at præstere på den lange bane, siger Kasper Hvidt, sportsdirektør i Astralis Group. 

- Vi har arbejdet med sundhed og performance i fire år og der er stadig masser af ting, vi kan og skal gøre bedre. En øget trup-størrelse er et område hvor vi stadig må kæmpe for accept og opbakning, men behovet er kun blevet mere åbenlyst over det seneste års tid. Vi har nu to spillere på mere eller mindre tvungen pause, og det tager vi meget seriøst. Det bekræfter os i at det arbejde, vi har startet for længe siden er ekstremt vigtigt, fortæller Kasper Hvidt.

Andreas “Xyp9x” Højsleth forventer ikke at være tilbage på holdet i nærmeste fremtid. 

- Jeg vil gerne sende en stor tak til holdkammeraterne, Astralis-organisationen og alle omkring mig, som har været virkelig gode støtter i denne tid. Jeg ved ikke, hvornår jeg vil være tilbage og spille, men jeg håber på forståelse hos fansene, da det har været en virkelig svær beslutning for mig, siger han.

Første turnering for Marco “snappi” Pfeiffer er allerede 1-7 juni, hvor den står på BLAST Showdown. Her vil holdet bestå af Nicolai “dev1ce” Reedtz, Jakob “JUGi” Hansen, Marco “Snappi” Pfeiffer, Emil “Magisk” Reif og Peter “dupreeh” Rasmussen.

På det sociale medie Twitter uddyber Andreas Højsleth situationen en anelse. Han ønsker derudover ikke at medvirke i et interview.