LIGE NU:

Politikere vil have minister til at se på udvisningssag

Sagen om den thailandske teenager fra Farsø, der er dømt til udvisning af Danmark, får nu de nordjyske folketingspolitikere op ad stolene.

Flere nordjyske folketingspolitikere mener, at der er begået fejl i sagen om den 13-årige Aphinya Pechmuang, der står til udvisning på mandag, selvom hendes mor bor i Danmark. De kræver, at Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg ser på sagen igen.

- Jeg synes, den her sag viser, hvor forrykt vores lovgivning er, at man siger, at en 13-årig pige, der taler dansk og går i skole, at hun ikke er integreret, siger folketingsmedlem Lisbeth Bech Poulsen fra Socialistisk Folkeparti.

Den 13-årige thailænder har fået afslag på opholdstilladelse, fordi udlændingenævnet ikke tror på, at hun kan blive succesfuldt integreret. Til trods for hun går i skole, dyrker sport og lærer dansk.

quote Den her sag viser, hvor forrykt vores lovgivning er

Lisbeth Bech Poulsen, Folketingsmedlem, SF

- Hun er i en familie og er blevet integreret i Farsø, og jeg ser ikke noget som helst problem i, at hun ikke skal have lov til at være her i Danmark sammen med sin mor og stedfar, siger Bjarne Laustsen, der er folketingsmedlem for Socialdemokratiet. 

Aphinya Pechmuangs mor kom til Danmark i 2012, fordi hun blev gift med sin danske mand, Heini Bøgelund Mortensen. Datteren blev i Thailand og blev passet i fem år af sin mormor, inden moren fik hende til Danmark sidste år.

- Det er da rigtig trist. Hendes mor har været her i seks år, og hun skulle have taget hende med fra starten af, men sådan kan man jo være bagklog, siger Dansk Folkepartis folketingsmedlem Lise Bech.  

Men det giver Bjarne Laustsen ikke meget for. Han mener, at det er vigtigst at se på, hvor godt hun er integreret i samfundet:

- Man har påstået fra første færd, at hun ikke kan integreres, og det har hun jo til fulde vist, at det kan hun. Så må det jo være på det grundlag, man skal afgøre sagen på og ikke noget som helst andet, siger han. 

Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg skriver i en mail til TV 2 Nord:

- Jeg hverken kan eller må udtale mig om detaljerne i disse sager. Når det er sagt, vil jeg gerne slå fast, at sagerne er behandlet i Udlændingenævnet, som er et uafhængigt domstolslignende organ. Det er derfor også Udlændingenævnet, der har truffet afgørelsen. Udlændingenævnet blev i øvrigt oprettet af Bjarne Laustsens parti, Socialdemokratiet, i 2013.

Lisbeth Bech Poulsen håber, at Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg vil se på sagen igen:

- Vi har set tidligere, at med sager, hvor det tydeligvis er hul i hovedet, at børn skal sendes ud, at der har man genovervejet sagen, siger hun. 

13-årige Aphinya Pechmuang sendte tidligere i dag en takkevideo ud på Facebook til dem, der har hjulpet hende i Danmark. 
060421 FO Hans Andersen og ødelagt klit

Klitsagen: Anklager mener, at Hans Andersen skal seks måneder i fængsel for klit-hærværk

20210408-114848-L_18Mb

Egholm-forbindelse: Nu kommer Vejdirektoratet med 86 nye svar

180421 ko, køer, køer på græs, øko

play Per lukkede køerne på græs: - Det er fantastisk at opleve

flysplit til anbj

Flystyrtet i Skagerrak: Da Partnair Flight 394 forulykkede

060421 FO Hans Andersen og ødelagt klit

Klitsagen: Anklager mener, at Hans Andersen skal seks måneder i fængsel for klit-hærværk

20210408-114848-L_18Mb

Egholm-forbindelse: Nu kommer Vejdirektoratet med 86 nye svar

180421 ko, køer, køer på græs, øko

play Per lukkede køerne på græs: - Det er fantastisk at opleve

Til forsiden

Til forsiden