Foto: Stefan Kjærgaard

Rod og gamle biler er snart fortid: Skrothandler i Aggersund i dialog med kommunen

Skrothandler Kenneth Haastrup har selv henvendt sig til kommunen for at finde en løsning og få ryddet op på hans omdiskuterede ejendomme.

Efter 15 års kamp mellem skrothandler Kenneth Haastrup, borgerne i Aggersund og kommunen omkring hans skrotbiler, der skæmmer byen, har tvisten nu udviklet sig i positiv retning.

Jeg er gået i en dialog med kommunen for at finde en løsning. Jeg ringede til dem først på året, og nu har vi holdt flere møder for at se på, hvad vi kan gøre.

Kenneth Hasstrup, skrothandler, Aggersund

- Jeg er gået i en dialog med kommunen for at finde en løsning. Jeg ringede til dem først på året, og nu har vi holdt flere møder for at se på, hvad vi kan gøre. Jeg skal have ryddet mine grunde, og bilerne skal bare skrottes, og det kan de måske hjælpe med, siger Kenneth Haastrup til TV2 Nord.  

Borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Per Bach Laursen, bekræfter, at han og medarbejdere fra Teknik- og Økonomiforvaltningen er i dialog med skrothandleren.

- Ja, vi er. Vi tror på, at der nu kommer til at ske noget, så vi kan se en ende på det her. Jeg har lært Kenneth Haastrup at kende som en person, der gerne vil i dialog med os, og som har en oprigtig vilje til at få det her løst nu, siger borgmesteren, der nu glæder sig på borgernes vegne.

Jeg har lært Kenneth Haastrup at kende som en person, der gerne vil i dialog med os, og som har en oprigtig vilje til at få det her løst nu

Per Bach Laursen, borgmester, Vesthimmerlands Kommune

- Det bliver dejligt – efter så mange år – at få ryddet op på ejendommene. Så får Aggersund og hele kommunen en flot port ind til Vesthimmerland, når man kommer kørende ind i byen. Det betyder uendeligt meget. Og vi slipper også for de mange kommentarer, som vi har skulle høre på de seneste mange år, siger en lettet Per Bach Laursen.

Borgmesteren formoder, at man senest ved juletid i år har fundet frem til den rette løsning.

- Vi arbejder intensivt på det, så det håber vi, siger han.

Brød miljøregler

Sagen strækker sig helt tilbage til 2003, hvor den daværende Løgstør Kommune mente, at der stod 43 udtjente biler hos Kenneth Haastrups brugtvognshandel.

Ifølge loven skal bilerne fjernes, når de er kategoriseret som udtjente, fordi de kan udgøre en miljøfare. 

Med tiden fik Kenneth Haastrup reduceret det tal til 29 biler, men han nåede ikke at få alle sine biler solgt, inden deadlinen den 2. august 2004 udløb.

Ved det allersidste tilsyn hos brugtvognsforhandleren den 23 maj. 2005 var der stadig 13 udtjente biler på pladsen, der med sikkerhed havde stået der siden 2003. 

Læs også Skrothandler: - De kan ikke gøre noget

Derfor blev Kenneth Haastrup idømt en bøde samt tvangsbøder på 2.000 kroner hver uge, gældende fra 1. januar, indtil de 13 biler blev fjernet. 

Selv mente brugtvognsforhandleren ikke, at der var noget i vejen med hans biler, eller at de udgjorde en miljøfare.

Siden da er Kenneth Haastrup, borgerne og kommunen stødt sammen adskillige gange – og indtil videre er sagen omkring hans skrotbiler endnu ikke løst.

Men det ændrer sig formentlig senere på året.