LIGE NU:

Seks personer og en hund reddet i land: - De er jo helte

Opmærksomme sejlere reddede lørdag eftermiddag seks personer og en hund fra druknedøden. Yderligere end hund savnes stadig.

Det var ved at ende helt glat for seks personer og to hunde, der var ude at sejle på Risgårde Bredning ud for Hvalpsund lørdag eftermiddag.

De var ude at sejle i en 20 fods-motorbåd, som pludselig begynder at tage vand ind, hvorefter den kæntrer. Alle personer og dyr røg overbord og ned i det kolde vand.

Heldigvis var der hurtigt nogle på havnen, som kom de ombordfaldne til undsætning. I første omgang kom nogle sejlere ombord på færgen M/F Mary og hev den ene af personerne op af vandet.

Siden kom en sejlbåd, som var ved at få afmonteret sin mast i Hvalpsund Havn, forbi og fik reddet de sidste fem personer og den ene af hundene i land.

Da Nordjyllands Beredskab nåede frem, var de to andre både i gang med redningsaktionen.

- De er jo helte. Havde det været senere eller en dag, hvor der ikke var mennesker på havnen, havde vi haft en helt anden situation, siger indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab Klavs Bojesen.

- De seks personer, som har været i vandet er lige nu under kyndig behandling. De er jo selvfølgelig rimelig afkølet og chokeret, siger Klavs Bojesen. Behandlingen foregår i et hus på havnen i Hvalpsund.

Beredskabet leder fortsat efter den ene hund, som ikke er blevet reddet i land.