LIGE NU:

Skoler har særligt fokus på ordblinde under nedlukning

Erfaringer fra forårets nedlukning har betydet, at skolerne i Vesthimmerlands Kommune har ekstra fokus på ordblinde elever. På Aars Skole betyder det mere hjælp til teknik og undervisning.

Klasselokalerne og gangene på Aars Skole er tomme. Alle klassetrin er hjemsendt, og det er kun nødundervisning, der gennemføres. Men for skolens ordblinde elever er der stadig mulighed for at komme forbi skolen og få hjælp til teknik.

Eleverne har en række hjælpeprogrammer, der skal fungere på computeren, for at de kan følge med og få mest muligt ud af undervisningen.

- Det har været rimelig stressende, og man har skulle have styr på det hele, og det har også været lidt besværligt, at man ikke er sammen i klasselokalet, siger Marie Johansen Stuhr, der går i 9.A på Aars Skole.

Marie Johansen Stuhr er ordblind, og udover hjælp til teknik, så har hun også et valgfag sammen med skolens andre ordblinde elever, hvor de lærer at klare sig bedst muligt med deres hjælpemidler.

- Det betyder, at jeg kan følge med, og jeg er ikke så stresset, som jeg kunne have været, siger hun.

Større indsats for ordblinde

Det er tredje gang på under et år, at Vesthimmerlands Kommune oplever en nedlukning på grund af coronasituationen. Under forårets nedlukning var det særligt de ordblinde elever, der havde det svært med den virtuelle undervisning, og derfor har Aars Skole valgt at skrue ekstra op for indsatsen for elevgruppen.

- Vores ordblinde elever er tit nogle, der ikke vil ligge os til last, og det betyder, at de sidder derhjemme og kæmper indædt, og så glemmer de at sige til, hvis der er noget, der er svært. Derfor prøver vi at komme dem i forkøbet denne gang, siger Simon Larsen, der er lærer og læsevejleder på Aars Skole.

Hos Kreds Nordjylland i Ordblindeforeningen vækker det glæde, at der udøves en større indsats for ordblinde elever.

- Det er prisværdigt, at der er nogen, der gør noget for dem. Under den sidste nedlukning kunne man se, at der var nogen, der faldt tilbage, så jeg synes, det er virkelig dejligt, de gør noget, siger Svend Jensen, der er formand for Ordblindeforeningen i Nordjylland.

Glade elever

På Aars Skole har eleverne mulighed for at ringe til skolen, også uden for den normale skoletid, og eleverne kan få hjælp af en læsevejleder virtuelt, hvis der er brug for det.

- Vi kan se, at det, de har brug for hjælp til, det er det samme, som de ville have brug for hjælp til, hvis de sad på skolen. Det duer ikke, at vi sætter det i stå i uger eller måneder, for vi bliver nødt til at arbejde videre, og det må vi så gøre online, siger Henriette Qvist Muldbjerg, der er viceskoleleder på Aars Skole.

Hun kan allerede nu mærke en væsentlig forskel blandt eleverne:

- Jeg kan se betydningen, for jeg kan se, at eleverne bliver bedre og bedre til online undervisning, og de ordblinde elever bliver bedre til at bruge deres redskaber. Jeg har nogle glade elever, og det er det bedste, at vi kan få eleverne til at trives, selvom de er sendt hjem, siger hun.

Det kan Marie Johansen Stuhr fra 9.A nikke genkendende til. Hun har også en bedre oplevelse med online-undervisningen, end hun havde i foråret:

- Det er lettere, og man kan nemmere rumme at gå i skole, siger hun.

line teaser billede

Derfor blev Line løsgænger: - Det ville de jo aldrig nogensinde sige til en mand

img_8574.jpg

Politiet efterlyser lastbilchauffør: Kan have oplysninger om trafikdræbt 20-årig

Hendes Majestæt Dronningen i Vesthimmerland

Dronningen sender hilsen fra sin jagthytte i Vesthimmerland

def_thumb,50_percent

play Det bliver en solrig dag i det nordjyske

line teaser billede

Derfor blev Line løsgænger: - Det ville de jo aldrig nogensinde sige til en mand

img_8574.jpg

Politiet efterlyser lastbilchauffør: Kan have oplysninger om trafikdræbt 20-årig

Til forsiden

Til forsiden