SENESTE NYT:

Skrothandler for retten: Anklager vil have omstridt skrothandler dømt til at rydde op

Den omstridte skrothandler Kenneth Haastrup og hans kone fra Aggersund har ikke rettet sig efter de påbud som Vesthimmerlands Kommune har givet dem om at fjerne de skrotbiler de har stående på flere ejendomme. Derfor er sagen nu endt som en straffesag i retten.

Naboer i Aggersund og Vesthimmerlands Kommune har i årevis været trætte af at se på de udslidte biler skrothandler Kenneth Hostrup har stående på sin kones ejendomme. Nu vil anklagemyndigheden have ægteparret dømt for roderiet.

- Anklagemyndigheden mener at det roder for meget. Det er derfor vi har rejst tiltale i sagen, og så er det op til at retten at afgøre, om der er en overtrædelse, siger senioranklager ved Nordjyllands Politi, Peter Møller Nielsen.

Vesthimmerlands Kommune har givet ægteparret en række påbud om at fjerne biler og affaldstræ på fire forskellige ejendomme, men bilerne og træet er der stadig. Ægteparret Haastrup er tiltalt for at overtræde planloven og byggeloven, men de nægter sig begge skyldige.

Konen ejer bygninger

Både Kenneth Haastrup og hans kone afgav i dag forklaring i retten. Konen forklarede at hun intet har at gøre med aktiviteterne på ejendommene. Det er hendes mands biler. Hun ejer bare ejendommene, som hun har købt af sin mand.

- Hendes eneste brøde i det her er, at hun giftede sig med Kenneth Hostrup for mange år siden, sagde parrets fælles advokat, Jan Poulsen.

Kenneth Haastrup forklarede, at han tidligere har haft langt flere biler stående end han har nu. Han afviser at det roder for meget.

Kommunen fjernede 30 biler

Den 11. marts i år fjernede Vesthimmerlands Kommune 30 biler fra en af ægteparrets ejendomme i Aggersund. Kommunen har sendt regningen for aktionen på 78.000 kroner til Kenneth Haastrup. Den har han ikke betalt. Han er tværtimod begyndt at stille biler på grunden igen.

- Den grund har det med at tiltrække biler. De siver derhen, sagde forsvarer Jan Poulsen i retten.

Ejendomshandel gik i vasken

Gennem 2019 og 2020 forhandlede Vesthimmerlands Kommune med ægteparret om at købe alle deres ejendomme. Men handlen gik i vasken. Det ærgrer forsvarer Jan Poulsen, for han mener det er den eneste måde konflikten kan løses på. Han tror, det aldrig vil blive løst i retten.

- Man var nogle hundredetusinde fra hinanden i den handel. Det var ikke ret meget, men så var der nok lidt gensidig stædighed. Det var meget ærgerligt at det strandede, siger Jan Poulsen.

Anklager lægger op til bødestraf

Anklagemyndigheden mener at ægteparret skal idømmes en bødestraf på 60.000 kroner plus 10.000 kroner i bøde fremadrettet for hver måned de ikke får ryddet op.

- Jeg tror bestemt ikke, det sidste er sagt om biler i Aggersund. Det er jeg ret sikker på, siger Jan Poulsen.

Sagen fortsætter ved byretten i Aalborg i morgen.

Se tv-indslag om retssagen i toppen af denne artikel.

Merte Eliassen

play Efter hjemmerøveri: - Jeg tør jo knap nok at gå ud til døren eller min egen bil

20_percent

play Smittetallet stiger fortsat i Frederikshavn

d6c475468b588e7f4abd

play Flere ældre i Nordjylland betyder større behov for sygeplejersker i fremtiden

Palle Povlsen

play Vagtmandens bedste råd mod indbrud: Få hjemmet til at se beboet ud

Merte Eliassen

play Efter hjemmerøveri: - Jeg tør jo knap nok at gå ud til døren eller min egen bil

20_percent

play Smittetallet stiger fortsat i Frederikshavn

d6c475468b588e7f4abd

play Flere ældre i Nordjylland betyder større behov for sygeplejersker i fremtiden

Til forsiden

Til forsiden