02:48

E-Sport kræver hård træning og sund kost

Foto: Hans-Christian Lauritzen

1 af 2

Slut med colaben og pizzaarme

E-Sport kræver både hård træning og sund kost

385 deltager dyster i weekenden i forskellige computerspil i Messecenter Vesthimmerland. Weekendens store lanparty og turnering kommer samtidig med, at E-Sport for alvor er begyndt at blive taget alvorligt rundt omkring i landet. Blandt andet på Stidsholt Idrætsefterskole, hvor de har en speciel linie kun til E-Sport.

- Jeg har spillet computer, siden jeg var lille, og jeg ville gerne på en efterskole, hvor jeg kunne kombinere idræt med E-Sport, fotæller Anna Martini, der går i 9. klasse på Stidsholt Idrætsefterskole.

Anna Martini er dermed en del af den nye generation af e-sportere, hvor sund livsstil og seriøs indstilling til computerspillet er det vigtigste. På verdensplan buldrer Esport frem. De bedste spillere lever som fuldtidsprofessionelle med hård træning, kostvejledere, fans og ikke mindst millionlønninger.

- For at man er en dygtig computerspiller, så er det vigtigt, at man ikke blot sidder stille, men også fokuserer på det fysiske for at kunne sidde ordentligt og tænke klart, forklarer Danny Le, der underviser i E-Sport på Stidsholt Idrætsefterskole.

Til weekendens lanparty har arrangørerne blandt andet droppet salg af energidrik. I stedet er der gratis frugt og motions. En af weekendens favoritter i skydespillet Counterstrike, holdet Unbound fra Aalborg, er med på den nye udvikling.

- Det er det skred, der sker, når du skifter fra at være en kældersport til at være en institutionssport, hvor du dyrker det professionelt for konkurrencen, siger holdkaptajn Andreas Elversøe til TV2 Nord.