05:46

Ingen af de 11 ansatte, der i 2015 blev pure frikendt for alle anklager i retssagen mod solhaven arbejder i dag i branchen. De føler sig straffet på trods af frifiendelsen.

1 af 2

Solhaven-ansatte blev frikendt, men alligevel straffet

De tidligere ansatte på Solhaven, som blev frikendt for alle anklager imod dem, lider stadig efter retssagen.

Ingen af de 11 ansatte på Solhaven, som stod tiltalt for vold mod de anbragte unge, arbejder i dag på opholdsstedet. De var under anklage i mere end tre år, før de blev pure frifundet, og den lange sagsbehandling har sat sine spor.

En af dem, der er ramt hårdest er Kenneth Jensen fra Farsø. Han Lider i dag af posttraumatisk stresssyndrom i en sådan grad, at han ikke har kunnet passe et arbejde siden retssagen. Faktisk må hans hustru tale hans sag overfor TV2 Nord.

- Vi kunne se under retssagen, at Kenneth faldt mere og mere sammen. Han var mindre og mindre tilstede og han orkede til sidst nærmest ikke at komme i retten. Da han og de andre så endelig blev frikendt havde vi regnet med at han blev lettet og glad – det blev vi andre jo, men han reagerede ikke på dommen og var ligesom gået ind i sig selv, siger Kenneth Jensens kone, Lilli Jensen.

Den tidligere afdelingsleder Mads Kollerup fra Løgstør forstår godt sin tidligere kollegas reaktion, selv om han selv er sluppet mere uskadt fra sagen. Alligevel kom den tre og et halvt år lange sag også til at påvirke både ham og hans familie.

- Der har været dage, hvor man ikke har gidet at stå op, og der har været dage, hvor man har skændtes med familien, selv om der ikke har været noget at skændes om. Det værste har været, at se hvordan familien blev påvirket af sagen, siger Mads Kollerup Jensen.

Læs også Efter retssagen: Solhaven er en skygge af sig selv

De tidligere ansatte på Solhaven har den samme følelse efter retssagen. De har oplevet at blive straffet, selvom de ikke har gjort noget forkert.

- Kenneth har følt, at folk stadig kigger skævt til ham som om han var dømt. Han føler sig i hvert fald ikke frikendt, siger hans hustru Lilli Jensen.

Dert er han ikke alene om. Mads Kollerup Jensen føler sig også straffet

- Ja! I allerhøjeste grad. Jeg føler mig straffet på den måde, at jeg er blevet forhindret i at arbejde med det, som jeg allerhelst vil bruge min tid på.

De tidligere ansatte på Solhaven blev suspenderede, da Vesthimmerlands Kommune indgav politianmeldelsen mod de 11 ansatte og Solhavens leder Søren Virenfeldt. Ingen af dem er senere vendt tilbage til deres gamle arbejdsplads, men Mads Kollerup Jensen håber stadig.

- Jeg har aldrig været i tvivl om, at jeg har gjort det rigtige, og jeg har også altid haft en kæmpe opbakning fra min familie og mine venner. Derfor er jeg også parat til at gøre en indsats for de unge, som ikke kan klare sig selv, hvis jeg får chancen igen, siger Mads Kollerup Jensen.

Lilli Jensen er knap så optimistisk på sin mands vegne.

- Jeg håber, at han på et tidspunkt bliver i stand til at klare et flexjob af en eller anden slags. Det bliver i hvert fald ikke på Solhaven eller et andet opholdssted. Den slags arbejde får han aldrig igen, siger Lilli Jensen.