Seneste nyt

fra Nordjylland

Stolt Venstre-slægtsmedlem truer med udmeldelse

- Jeg er ikke sikker på, jeg kan se mig selv i det her parti, hvis jeg skal droppe ud af det her erhverv.

Sådan lyder det fra Morten Mejdahl (V), der referer til de tre modeller, der blev fremlagt i sidste uge, for hvordan landbruget kan blive grønnere og udlede langt mindre CO2 i fremtiden.

Det har i den seneste tid givet det tidligere så stolte landbrugsparti, der i de senere års meningsmålinger er reduceret gigantisk, voldsomme udfordringer og interne stridigheder.

Morten Mejdahl, der er søn af Venstre-kæmpen Christian Mejdahl, driver ved siden af sine politiske opgaver familiens landbrug, hvor han opdrætter køer, og hvis en af de tre modeller skulle blive en realitet, kan det ende med at koste ham hans landbrug. 

Stor del af Venstres bagland imod

Han er langt fra den eneste indenfor partiet, der er utilfreds med Venstres ageren. 

Hans far Christian Mejdahl harogså udtalt sig kritisk overfor de nye CO2-modeller. 

- Venstre skulle jo aldrig være gået med i den regering og dermed gået med til at indføre en CO2-afgift, sagde han forleden til DR.

Derudover har flere nordjyske Venstre-borgmestre også kaldt CO2-modellerne for barbariske. 

- Partiet står i en dårlig situation, fordi partiet altid har holdt afstand fra CO2-afgiften, indtil nu hvor partiet jo er forgangsmand for det hele. Det er meget skidt, hvis vi skal fastholde Venstre som landbrugsparti, og det har jeg et håb om, vi kan, men lige nu ser det meget skidt ud, konstaterer Morten Majdahl. 

Men er det ikke rimeligt nok, at landbruget skal bidrage?

- Jo, det er det, og det vil vi gerne. Men ikke med en afgift på biologiske processer. I stedet  kunne man lave en afgift dieselolie og den sorte strøm, men ikke på de biologiske processer, påpeger han.