Seneste nyt:

Stram økonomiaftale får S til at foreslå skolelukninger i Vesthimmerland

Socialdemokratiet foreslår at se på muligheden for at lukke skoler som følge af den stramme økonomiaftale, der netop er blevet indgået mellem KL og regeringen. Spørger man Venstre, kan det ikke komme på tale.

Det kan risikere at betyde skolelukninger at regeringen og KL for få dage siden indgik en økonomiaftale, der er blevet kaldt historisk stram. Sådan er virkeligheden i hvert fald i Vesthimmerlands Kommune.

Økonomiaftalen indeholder en besparelse på anlægsområdet på 1,4 milliarder kroner. Det betyder, at der er færre penge til at bygge nye skoler og plejehjem blandt andet. På samme måde skal der formentlig prioriteres hvilke veje og cykelstier, der skal modtage en tiltrængt renovering.

Men aftalen vil også betyde, at der skal driftsbesparelser i spil for at få enderne til at mødes i Vesthimmerlands Kommune.

- Vi er nødt til at se kendsgerningerne i øjnene og reagere, lyder det fra Erik Stagsted, der er medlem af byrådet i Vesthimmerlands Kommune for Socialdemokratiet som er en af dem, der er villig til at kigge på, om alle kommunens folkeskoler fortsat skal være åbne.

quote Vi kan ikke blive ved med at tro på, at der kan ske en udvikling ude i landdistrikterne, hvis vi som byråd den ene gang efter den anden lukker noget ned derude

Inger Nielsen, formand, Børne- og Familieudvalget, Vesthimmerlands Kommune (V)

To elever starter i 0. klasse efter ferien

En af de skoler, hvis fremtid kan være i spil, hvis det alene stod til Erik Stagsted, er Ranum Skole. Her er der lige nu 138 elever, men lige nu er blot to elever indskrevet til at begynde i 0. klasse efter sommerferien.

- Vil 'Lille Peter' få nok inspiration? Bliver han socialiseret på den rigtige måde, spørger Erik Stagsted retorisk og fortsætter:

- Vi er nødt til at tage tingene alvorligt her i Vesthimmerlands Kommune.

Men at lukke skoler bliver et stort nej fra Venstre.

- På Ranum Skole er der børnehave, vuggestue og alle vores asylbørn fra Ranum af, forklarer Inger Nielsen, der er byrådsmedlem for Venstre og formand for kommunens Børne- og Familieudvalg, som ikke alene ser børnene som ofre ved en skolelukning. Det vil gå ud over hele lokalsamfundet.

- Vi kan ikke blive ved med at tro på, at der kan ske en udvikling ude i landdistrikterne, hvis vi som byråd den ene gang efter den anden lukker noget ned derude. Det er noget af det, at der er børnepasningstilbud, at der er et skoiletilbud, der får folk til at flytte til og blive boende, lyder det fra formanden.

quote et kan ikke nytte noget at vi bliver ved med at stikke hovedet i sandet med håbet om at når vi trækker det op igen, så er alle problemer løst. Det er det ikke

Erik Stagsted, byrådsmedlem, Socialdemokratiet

- Det gør området mindre attrativt

På skolen i Ranum er der, modsat i byrådet, enighed.

- Vores foreningsliv vil også få svært ved at tilbyde noget, hvis vi flytter det hele til andre skoler, lyder det fra Winnie Kristensen, der er formand for forældrebestyrelsen på Ranum Skole og som bliver bekymret over Socialdemokratiets forslag.

- De gør området mindre attraktivt og de forringer de muligheder vi har til vores børn. For det er godt, der er forskellige muligheder for at gå i skole.

Og forældrebestyrelsen har altså Venstres opbakning til Ranum Skoles fortsatte eksistens.

- De borgere bor herude, betaler også skat i Vesthimmerlands Kommune - og jeg synes, det er en stor forringelse af vores serviceniveau, lyder det fra Inger Nielsen mens Erik Stagsted mener Venstre 'leger struds'.

- Det kan ikke nytte noget at vi bliver ved med at stikke hovedet i sandet med håbet om at når vi trækker det op igen, så er alle problemer løst. Det er det ikke, slutter Erik Stagsted fra Socialdemokratiet.

Af de samlet 27 medlemmer af byrådet har Venstre 9 medlemmer mens Socialdemokratiet har 4.


Splitbillede 2 og 3 - 1080

play Nordjyske festivaler gjorde comeback efter corona – sådan er det gået

Politi

Politi har identificeret formodet gerningsmand bag groft overfald på 17-årig

Orangutang

play Aalborg Zoos nye orangutang-par ser hinanden an

Maskinmester uddannelse

Før deadline: Maskinmester-uddannelse melder klar til start

Splitbillede 2 og 3 - 1080

play Nordjyske festivaler gjorde comeback efter corona – sådan er det gået

Politi

Politi har identificeret formodet gerningsmand bag groft overfald på 17-årig

Til forsiden

Til forsiden