01:55

Elever fra det nordjyske Talentakademi fik styr på rygter og virkeklighed, da de mødte regionsrådspolitikere og sygehuspersonale. Video: Lone Vad Dam

Foto: Lone Vad Dam

1 af 2

Talenter fik styr på fakta

Skoleelever troede at Farsø Sygehus skulle lukke - fredag lærte de mere om det danske velfærdsystem, og blev klogere.

Elever fra det såkaldte ”Talentakademi” besøgte i dag Farsø Sygehus i forbindelse med et særligt undervisningsprojekt, som skulle lære de unge mere om det danske velfærdssystem.
En af de ting som eleverne lærte var, at det de hører i pressen ofte ikke er hele sandheden:

- Jamen vi troede jo, at Farsø Sygehus skulle lukkes og så viser det sig, at det nærmest er det modsatte der er tilfældet, forklarer Linette Gundersen, der er elev på Fjerritslev Gymnasium.

Det var regionsrådsformand Ulla Astmann, der kunne bringe fakta på bordet, da hun holdt det indledende oplæg for eleverne.
HF-, og gymnasieleverne var kommet landvejs fra til Vesthimmerlands Gymnasium, der lagde lokaler til Talentakademiets undervisning.
Efter oplægget kunne regionsrådsformanden konkludere, at eleverne var ualmindeligt skarpe både i spørgsmål og deres baggrundsviden:

- Det er nogle virkeligt dygtige elever, som ikke har været bange for at ”gå til mig”. De er oprigtigt interesserede i vores samfund og det lover godt for fremtiden, forklarer Ulla Astmann (Soc.dem.).

Efter oplægget på gymnasiet gik turen med bus til Farsø Sygehus, hvor eleverne fik muligheden for at stille spørgsmål til sygehusets personale.

- Det var været virkeligt interessant og vi er nok mere oplyste nu end før. Vi troede jo egentligt at det gik ret dårligt, for det er jo de historier man hører i medierne. Men virkeligheden har jo vist sig at være, at det faktisk går ret godt i den nordjyske sundhedssektor, forklarer Karen Overgaard fra Fjerritslev Gymnasium.