Tårnhøj stemmeprocent ved ældrerådsvalg i Vesthimmerland

Der stemmes om Ældreråd på Messecentret i Aars. Foto: Henning Bagger (Scanpix)

Ældrerådene i de nordjyske kommer er så småt ved at falde på plads. I Vesthimmerlands Kommune kan de være stolte over stemmeprocenten.

Det er en sand valgfest for danskere over 60 år, som her i efteråret får lov til at stemme hele tre gange – nemlig til kommunalvalget, regionsvalget og til ældrerådsvalget.

Og selvom ældrerådsvalget ikke har fået lige så megen omtale som de andre to valg, er det langt fra ligegyldigt. Ældrerådene rådgiver nemlig byrådene, når det kommer til spørgsmål om ældrepolitik, og loven siger, at alle kommuner skal have et ældreråd.

I modsætning til de to andre valg er der ikke en fast dato for ældrerådsvalget. Kravet er blot, at de skal afholdes i løbet af efteråret. Det betyder, at alle de nordjyske ældreråd ikke er faldet på plads endnu.

Faktisk er det kun Aalborg Kommune, der allerede nu har meldt ind til Danske Ældreråd, hvem der er blevet valgt.

Men også i Vesthimmerlands Kommune er resultatet klar. Her er der 10.600 stemmeberettigede – og hele 69,3 procent af dem har afgivet deres stemme. Til sammenligning har kun 18 procent stemt i Aarhus Kommune.

- Vi har haft et forrygende valg i Vesthimmerland. Folk har været gode til at afgive deres stemme.

Erik Stagsted, formand, Danske Ældreråd

I Vesthimmerlands Kommune valgte man at afholde ældrerådsvalget på samme dag som kommunal- og regionsrådsvalget - nemlig den 21. november.

- Vi har haft et forrygende valg i Vesthimmerland. Folk har været gode til at afgive deres stemme, så det har været en succes, siger Erik Stagsted, der udover selv at være opstillet i Vesthimmerlands Kommune også er formand for Danske Ældreråd.

I år har kommunerne haft mulighed for at holde afstemning på tre forskellige måder. Enten ved fremmødevalg, ved digitalt valg eller brevvalg.

I Vesthimmerlands Kommune var valget et fremmødevalg, og Erik Stagsted fortæller, at folk godt har kunnet lide at komme afsted for at stemme fremfor at gøre det digitalt.

Erik Stagsted blev med 1395 stemmer den kandidat i Vesthimmerland, der fik flest stemmer.

Læs også Udgav sig for at være varmeaflæser: Stjal penge fra ældre kvinde

Forsiden lige nu