LIGE NU:

Tilsyn skal tjekke grundsalg

De Konservative i Vesthimmerlands Kommune vil have Ankestyrelsen til gennemgå et salg af en grund, som kommunen solgte i Løgstør i 2017.

Da Vesthimmerlands Kommune solgte Limfjordsvej 2-4 i 2017 skete det med den begrænsning, at der ikke kunne drives detailhandel fra adressen. Grunden, hvor børnehaven Kridthuset tidligere lå, var ellers ombejlet af adskillige  ejendomsudviklere, fordi flere supermarkedskæder var interesserede.

Men Vesthimmerlands Kommune holdt fast. Der kunne kun tillades såkaldte pladskrævende virksomheder som eksempelvis en tømmerhandel på grunden, der ellers ligger lige overfor en  Netto i Løgstør.

Resultatet af den begrænsede anvendelse blev da også, at der kun kom ét bud på grunden, der blev solgt for 450.000 kroner til en lokal investor.

Men nu godt et år efter tinglysningen af den handel vil politikerne i Vesthimmerland alligevel åbne op for, at der kan bygges et supermarked på grunden. Det går stik imod forvaltningens indstilling, men ligger godt i tråd med løgstørborgernes ønsker, mener Uffe Bro (Soc.dem.), der er formand for teknisk udvalg i Vesthimmerlands Kommune.

- Det er et ønske fra borgerne i Løgstør, at der kommer flere dagligvarebutikker i det her område, som en del af en byudviklingsplan for Løgstør.  Det bliver i øvrigt støttet af både handelstandforeningen, erhvervsrådet og turistforeningen, siger Uffe Bro.

En analyse af detailhandlen i Løgstør har eller tidligere anbefalet at trække nye supermarkeder tættere på midtbyen og havnen, hvor der i forvejen er mange specialiserede detailforretninger. Og hidtil har planlovgivningen også forhindret en udvidelse af det område, hvor detailhandel kan finde sted. Men nu er Vesthimmerlands Kommune selv blevet myndighed på området. Alligevel frygter de konservative, at kommunen  har solgt grunden på Limfjordsvej på forkerte forudsætninger.

Henrik Dalgaard Christensen, medlem af teknisk udvalg siger:

- Vi kan godt blive lidt bekymrede for, om nogen vil synes, at grunden er blevet handlet til for lav en pris, så derfor vil vi bede Ankestyrelsen se på salget, så ingen i kommunalbestyrelsen kan pådrage sig et ansvar.

TV2 Nord har talt med en ejendomsudvikler, som tidligere var meget interesseret i at købe grunden i Løgstør, fordi to supermarkedskæder ville etablere sig i byen. Han mistede dog interessen, fordi kommunen dengang blankt afviste, at der kunne bygges detailforretning på stedet. Samme ejendomsudvikler vurderer i dag, at grunden kan være mangedoblet i værdi, hvis den alligevel kan afsættes til eksempelvis en dagligvarebutik, og han ville selv have budt langt over de 450.000 kroner, hvis han kunne bygge et supermarked på den.

- For en udefrakommende kan det se ud til, at Vesthimmerlands Kommune er gået glip af rigtig mange penge, fordi grunden er solgt på andre forudsætninger, end dem vi nu kort tid efter er i færd med at ændre. Jeg er da ikke i tvivl om, at den investor, der har købt grunden, har gjort en rigtig god handel, siger Henrik Dalgaard Christensen fra De Konservative.

Formanden for teknisk udvalg, Uffe Bro, afviser ikke, at kommunen  kan være gået glip af en god forretning, men ærgrer sig alligevel ikke.

- Det er altid nemt at se bagud, men det, der er vigtigt for mig, er, at det kan være med til at skabe en udvikling i Løgstør, som vi har brug for. Så kan man altid diskutere om to eller fire kroner er for meget eller for lidt, siger Uffe Bro.