LIGE NU:

Travlhed ved strand og isbutik: Varmen har ramt Nordjylland

De nordjyske strande og isbutikker har haft travlt torsdag, hvor temperaturen har sneget sig op over 25 grader flere steder i landsdelen. Varmen har især ramt Himmerland, hvor temperaturen nåede helt op på 29 grader.

I Hvalpsund er vejret varmt og solrigt torsdag formiddag, og det har fået flere til at søge mod byens nye badeanlæg. En skoleklasse har valgt at flytte undervisningen fra klasselokalet på Nordre Skole i Viborg til stranden i Hvalpsund.

- Vi har snart sommerferie, så vi tager tit på en tur for at hygge os de sidste dage. Nu er vejret blevet så godt, så vi tænkte, at nu skal vi afsted, siger Tina Nyrup Holdgaard, der er lærer på Nordre Skole i Viborg.

Marianne Clausen fra Gedsted er også taget på stranden sammen med sin mand, for de synes, det blev for varmt at sidde hjemme på terrassen.

- Vi trængte til at få lidt sol et andet sted end på terrassen, og så er det dejligt at komme til Hvalpsund. Det er skrækkeligt at sidde i Gedsted, når der er 28 grader, så nu nyder vi det her på stranden, siger hun.

Smukt og solrigt vejr ved Hvalpsund.
Smukt og solrigt vejr ved Hvalpsund.
Foto: Sofie Bach / TV2 Nord

Kø ved isbutikken

Varme temperaturer og sol er ikke kun godt strandvejr, det er også rigtig godt isvejr. Det kan Mona Christensen også mærke i Vebbestrup, hvor hun har Vebbestrup Flødeis sammen med sin mand.

- Endelig blev der godt vejr, så det er så skønt. Det er nogle rigtig gode dage, vi har nu. Vi kan ikke helt undgå køen, men det gør ikke noget, det er dejligt, siger hun med et stort smil.

På bænkene ude foran Vebbestrup Flødeis sidder flere og nyder store soft-ice. Både børnefamilier, par og venner har taget turen til Vebbestrup for at spise is i varmen. På en af bænkene sidder Sonja Krogh Jepsen, som har været på tur med sin mor i Mariager, inden de svingede omkring Vebbestrup:

- Det er rigtig dejligt, det er virkelig istid, siger Sonja Krogh Jepsen, der til daglig arbejder som kreativ leder i et aktivitetshus.

Sommerdagene har ladet vente på sig

Foråret har været ualmindeligt regnfuldt i år, og maj har ifølge TV2 Vejret været den anden mest regnfulde maj måned i Danmarks historie. Derfor har det også været tiltrængt med nogle solrige og varme sommerdage, siger Mona Christensen fra Vebbestrup Flødeis:

- Is hænger sammen med sol, og når der er regn, så gider man ikke spise is, og det kan man jo godt forstå. Så vi håber på en god sommer, for det trænger vi til, siger hun.

Det samme håber pensionisten Flemming Bonde, der har båd i lystbådehavnen i Hvalpsund. Torsdag har han fået gjort masten klar, så båden er klar til at komme ud at sejle i sommervarmen:

- Vi har slet ikke haft båden i vandet i maj, men nu er sejlet kommet på, så det er perfekt, for så kan vi komme ud at nyde det. Nu er der nogle sejlture, der skal indhentes, siger han.

På stranden i Hvalpsund nyder skoleeleverne at være på stranden og fange krabber i det gode vejr. Planen er, at de næste dage også skal bruges udenfor i stedet for inde i klasselokalet:

- Vi er lidt udfordrede, for der er meget varmt inde i klasselokalerne, når det kommer op over de der 25-30 grader. Så vi sørger for at være meget ude og laver matematik udenfor og spiller bold. Så de næste dage kommer vi også til at være ret meget ude, siger Tina Nyrup Holdgaard, der er lærer på Nordre Skole i Viborg.

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

40_percent

play Nordjyde stadig i front ved DM i golf

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

Til forsiden

Til forsiden