Tre halmlader brændt på få dage: Politiet undersøger mulig sammenhæng

00:45

Video: Øxenholt Foto

En lade med halm på en gård ved Gedsted i Vesthimmerland udbrændte natten til torsdag. Branden i halmlagret er den tredje i området på få dage, og politiet undersøger nu, om der er sammenhæng mellem de tre brande, som kan være påsatte.

Rasmus Sudergaard fra Gedsted vågnede natten til torsdag til beskeden om, at der var ild i laden på hans gård. Det er tredje gang på fire dage, at der er udbrudt brand i et halmlager i området.

- Der er noget lusket i det her. Det giver simpelthen ikke mening, siger gårdejer Rasmus Sudergaard til TV MIDTVEST.

Nattens brand brød ud omkring klokken 02.00. Nordjyllands Beredskab modtog anmeldelsen klokken 02.12 og rykkede ud, men laden kunne ikke reddes.

- Man har lavet det, som indsatslederen fra beredskabet kalder en kontrolleret nedbrænding. Der er så meget halm, at man ikke kan slukke det, og derfor sikrer man sig bare, at der ikke sker yderligere, siger vagtchef Henrik Beck fra Nordjyllands Politi.

Tre brande på fire dage

  1. 22. december cirka klokken 02.00: Brand i halmlager i Hersom ved Møldrup
  2. 22. december cirka klokken 04.00: Brand i halmlager i Farsø
  3. 26. december cirka klokken 02.00: Brand i halmlager i Gedsted

Undersøger mulig sammenhæng

Natten til søndag brændte to andre lader med halm i Farsø og Hersom. I de kommende dage skal politiets teknikere forsøge at finde ud af, hvad der har forårsaget branden i Rasmus Sudergaards halmlager.

- Når vi har en brand, så vil vi altid forsøge at finde frem til en brandårsag, og det er også det, der skal ske i dette tilfælde, siger Henrik Beck.

Der har været flere af denne type brande i området inden for kort tid. Er det noget, der øger jeres interesse for at finde ud af, hvad der er sket?

- Det er klart, at når vi har tre nærmest identiske brande i halmlader inden for et geografisk snævert område og inden for nogle få dage, så løfter vi det ene øjenbryn. Selvfølgelig gør vi det, siger Henrik Beck.

Læs også Brand: Ild i maskinhus syd for Farsø

Har mistet halm for 150.000 kroner

Den halm, Rasmus Sudergaard skulle have brugt til sine dyr i løbet af vinteren, gik op i flammer natten til torsdag. Landmanden har mistet halmballer for omkring 150.000 kroner, men han er trods tabet lettet over, at det ikke gik meget værre.

- Der fløj brændende halm henover staldbygningen, som kun ligger 15 meter væk fra den brændende bygning. Men vi slap med skrækken, og dyrene forholdt sig roligt, siger Rasmus Sudergaard.

Nordjyllands Politi står for efterforskningen af brandene ved Gedsted og Farsø, mens branden ved Hersom efterforskes af Midt- og Vestjyllands Politi.

Forsiden lige nu