Foto: Lars Christoffersen

Trods flere anholdelser: Indbrud i varebiler fortsætter

Hos Nordjyllands Politi formoder man, at der er flere tyve på spil end de to netop anholdte polakker. Senest er det blandt gået ud over håndværkere i Kongerslev og Aabybro.

Tyverier af kostbart værktøj fra varebiler i Nordjylland fortsætter tilsyneladende.

Selv om lykkedes det midt- og vestjyske politi at pågribe og varetægtsfængsle to polske mænd for forsøg på tyveri af værktøj i weekenden, så tyder alt på, at der fortsat er flere tyve på fri fod.

Alene natten til onsdag har Nordjyllands Politi modtaget fire anmeldelser om tyverier af værktøj fra varebiler - i Kongerslev, Aabybro, Hadsund og Nørrehalne.

Så kan vi næsten regne ud, at de to anholdte tyve ikke er de eneste, der begår de indbrud i varebiler.

Jess Fallberg, vagtchef, Nordjyllands Politi

- Så kan vi næsten regne ud, at de to anholdte tyve ikke er de eneste, der begår de indbrud i varebiler, konkluderer vagtchef ved Nordjyllands Politi Jess Fallberg.

I Nordjylland begyndte man i sidste uge at opleve netop denne type indbrud i varebiler, hvor tyvene stikker af med værdier op til 40.000 kroner. Her var der ni tilfælde i Aars og Aalestrup alene natten til torsdag.

Også i midt- og vestjyllands politikreds døjer man med indbruddene. 

Læs også Tømmer varebiler for dyrt værktøj: Politiet advarer om indbrudsbølge

Natten mellem mandag og tirsdag gik det ud over tre varebiler på Vinderup-egnen. Tyvene stak afsted med sømpistoler, skruemaskiner og kompressorer - alene fra den ene af bilerne blev der stjålet værktøj for 100.000 kroner.

- Hvis der er nogen, der bliver tilbudt billigt værktøj, eller har andre oplysninger i sagen, må de meget gerne kontakte os på telefon 114, siger Lars Mollerup fra lokalpolitiet i Holstebro til TV Midt Vest.

Hos Nordjyllands Politi anbefaler man håndværkere med varebiler at mærke deres værktøj - og i øvrigt parkere bilen på en måde, så tyvene ikke så nemt kan komme til skydedøren.