LIGE NU:

TV2 Nord er klar med fem timers direkte TV fra cykelløb

Det store internationale cykelløb, Grand Prix Himmerland Rundt, sendes live - med eksperter i studiet og Mogens Jørgensen til folkefest i Aars.

TV2 Nord er med hele vejen, når 174 ryttere fra ind- og udland lørdag sætter sig i sadlen for at deltage i det traditionsrige cykelløb, der begynder fra Kimbrertorvet i Aars.

Med rytterne, der blandt andre tæller kendte cykelryttere som Troels Vinther, Jonas Aaen, Andreas Stokbro og Chris Anker Sørensen, følger en kortege på op mod 60 biler, motorcykler og andre følgebiler.

I to af bilerne sidder to af TV2 Nords videojournalister, der dermed er tæt på feltet fra start til slut. Samtidig er TV2 Nords reporter, Mogens Jørgensen, klar på torvet i Aars til at sende rytterne afsted og senere tage imod dem igen.

Mens rytterne kører den knap 200 km lange rute gennem Himmerland, sender Mogens Jørgensen direkte fra folkestemningen på torvet.

I TV2 Nords studie sidder journalist Hans-Christian Lauritzen, der er inkarneret cykelsportentusiast, og med sig har han TV2 Nords sportkommentator Hans Peter Rytter. De får følge af den professionelle cykelrytter Martin Mortensen. Trekløveret er klar fra klokken 11.45 til at byde seerene velkommen til hele fem timers direkte tv.

- Det er lidt et scoop, at vi får Martin Mortensen med i studiet. Han har gennem en lang karriere har været holdkammerat med stjerner som Schleck-brødrene, Cancellara og Jakob Fuglsang. Han kender de fleste ryttere, fordi han selv kører med dem til dagligt, men lige nøjagtig lørdag har han fri. Så vi cykelnørder glæder os til at ja cykelnørde, siger Hans-Christian Lauritzen, som samtidig lover, at man sagtens kan følge med i den direkte tv-transmission selv om man ikke selv er cykelnørd.

- Det bliver en festdag, både cykelmæssigt og tv-mæssigt, tilføjer han.

TV2 Nords web-journalist Camilla Christoffersen er klar med opdateringer på tv2nord.dk - ligesom hun hele eftermiddagen er tjekket ind på Facebook og tager imod brugernes egne billeder fra det store cykelløb i Himmerland. Så står du et sted på ruten klar med billeder, som skal deles med alle andre, så upload dem på TV2 Nords Facebook.

TV2 Nord sender fra klokken 11.45 og frem til klokken ca. 17, når rytterne ventes at nå i mål. Og det er  selvfølgelig på vores egen kanal, TV2 Nord Salto. Og allerede om aftenen fra klokken 19.50 genudsender vi hele løbet - vi begynder lige efter de regionale nyheder på TV2 og fortsætter et godt stykke ud på aftenen på Salto.

Løbsarrangør Mogens Kristensen glæder sig til endnu en gang at sætte Himmerland på det internationale cykelkort, og det er lykkedes ham at samle 174 ryttere fordelt på seks hold.

Endelig så er der cykelfest i Aars allerede fra om formiddagen, og rytterne begynder indskrivningen på torvet klokken 10.30, så der er rig lejlighed til at opleve internationalt cykelløb på nærmeste hold, hvis man møder op på Cimbrertorvet. Herfra kan man iøvrigt også følge løbet på storskærm. 

​Det er borgmester Per Bach Laursen, der klokken 12 sender rytterne afsted på Grand Prix Himmerland Rundt.

Tornhøjvej 1

36-årig fængslet for at stikke sin eks-kone adskillige gange med kniv for øjnene af tre børn

IMG_6050

play Træk en gammel sweater på og lad bare skægget stå: Stor stigning i antallet af lystfiskere

20_percent

play Nu er der igen liv på det store lærred

60_percent

play Festival gennemføres med restriktioner

Tornhøjvej 1

36-årig fængslet for at stikke sin eks-kone adskillige gange med kniv for øjnene af tre børn

IMG_6050

play Træk en gammel sweater på og lad bare skægget stå: Stor stigning i antallet af lystfiskere

20_percent

play Nu er der igen liv på det store lærred

Til forsiden

Til forsiden