Kunderne ved Super Brugsen havde tirsdag svært ved at parkere på grund af den oversvømmede parkeringsplads foran butikken. Foto: Jesper Christiansen

Havnen i Løgstør er hårdt ramt af vandmasserne. Foto: Bruno Stagsted

Torvet i Thisted er også oversvømmet af de store vandmasser. Foto: Jørgen Faber

I formiddag står vandet 1,42 meter over daglig vande i Løgstør. Ifølge prognosen topper vandstanden onsdag middag og kommer tæt på byens højvandssikring. Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix

Løgstør Havn blev afspærret tirsdag eftermiddag Foto: Jesper Chrisiansen

Gjøl Foto: Jesper Christiansen

Løgstør. Foto: Jesper Christiansen

Rønbjerg. Foto: Jesper Christiansen

Hobro er også en af de byer, der er ramt af den øgede vandstand. Foto: Jesper Christiansen

1 af 9

Se billederne: Vandstigninger flere steder i Nordjylland

Borgere i berørte områder kan hente sandsække, så de kan sikre sig mod oversvømmelse.

Der er fred og ro, men vandet i Limfjorden stiger lidt hele tiden. Sådan lyder det fra Anders Givskov Hansen fra Park & Vej i Vesthimmerlands Kommune, som nøje overvåger vandstandssituationen.

01:02 Luk video

Vandet i Limfjorden er steget stødt siden mandag eftermiddag, og det ventes, at vandet vil blive ved med at stige indtil onsdag middag. Lige nu er vandet 1,42 over normalen ved Løgstør, og ifølge prognosen fra DMI, så topper det onsdag middag med 1,74 meter over daglig vande.

Det betyder, at byens højvandssikring på 1,90 kommer til at klare højvande, men forholdene kan hurtigt ændre sig, hvis vinden tager til eller skifter retning.

Huset her ved Aggersund har meget vand i haven. Foto: Jesper Christiansen

- Der er kun 10 centimeter at give af, så vi holder øje hele tiden, siger driftsassistent Anders Givskov Hansen fra Park & Vej i Vesthimmerlands Kommune.

Højvande flere steder

Også i andre byer ved Limfjorden i Vesthimmerlands Kommune truer vandet. I både Rønbjerg og Hvalpsund ventes det også, at vandet når op til kajkanten. Park & Vej har sikret med både betonklodser og sandsække flere steder, og borgere i de berørte områder kan hente sandsække på Materielgården i Løgstør.

Også i Rønbjerg og Hvalpsund kan man få udleveret sandsække.

Ved Lindholm Å er vandet også steget markant. Foto: Jesper Christiansen

Vand på kørebanen ved Gjøl. Foto: Jesper Christiansen

Mens vandet i Limfjorden tirsdag formiddag ikke volder problemer på havnen i Løgstør, så er der problemer med regnvand. Park & Vej skal i løbet af formiddagen pumpe vand væk fra et området på havnen.

Højvande i Limfjorden ventes tirsdag at nå op på 1,60 meter over normalen. Ifølge prognosen sker det ved midnat.