LIGE NU:

Vejransvarlig på Vitskøl Kloster: - Jeg er meget tilfreds med min indsats

Bo Jacobsen tør godt tage æren for det varme vejr, der denne weekend velsignede både Middelalderdage på Vitskøl Kloster og Hestens Dag i Rold Skov med mange deltagere.

Der er dem, der tror på, at man skal takke guderne for godt vejr. Og så er der dem, der godt selv tør tage al æren for lidt solskin.

Bo Jacobsen fra Middelalderdagene på Vitskøl Kloster er af den sidstnævne støbning. Han er vejransvarlig og dermed indehaver af det måske vigtigste job under middelalderdagene denne weekend. Et arrangement, der blev velsignet med fornem løvfaldssommer midt i oktober.

- Jeg er meget tilfreds med min indsats. Prøv lige at se vejret her i år. Det er der meget, meget tilfredshed i, siger Bo Jacobsen til TV2 Nord.

Men jobbet som vejransvarlig er ikke altid lige let.

- Ind imellem må jeg indrømme, at jeg ikke har været helt så skarp, og så har jeg været meget tæt på at ende i vores gabestok, fortæller Bo Jacobsen.

Så han tager sine forholdsregler og forsøger at holde sig til dydens smalle sti året rundt. Men i år har det hårde slid for at hive lidt godt vejr hjem altså båret frugt - de høje temperature og den skyfrie himmel har haft en stor indflydelse på Middelalderdagene

- Det har betydet at vi har rigtig mange tilskuere, fortæller Bo Jacobsen.

Det er ikke kun ved Middelalderdagene, at man har haft glæde af den vejransvarliges hårde arbejde for at få solen til at kigge frem. Ved Hestens Dag i Rold Skov har vejret også haft en stor indflydelse på arrangementet

Med 110 ryttere er i år det bedst tilmeldte år for Hestens Dag nogensinde.