Vesthimmerland vil tiltrække højtuddannede udlændinge

Vesthimmerlands Kommune får tre millioner kroner af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til at tiltrække og fastholde højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft.

Når virksomhederne i Vesthimmerlands Kommune skal finde kvalificeret arbejdskraft, er det ikke altid nogen nem opgave. Og når stillingerne ikke bliver besat, går det både ud over væksten i den enkelte virksomhed og området som helhed.

Derfor er Vesthimmerlands Kommune med i spidsen for et projekt, som matcher lokale virksomheder med udenlandske dimittender – blandt andet fra de jyske universiteter.

Udenlandsk arbejdskraft er en oplagt løsning på virksomhedernes udfordringer, mener borgmesteren i Vesthimmerlands Kommune.

- Her i Vesthimmerland mangler vi arbejdskraft. Men samtidig kan vi kigge mod Aarhus og Aalborg, hvor der særligt blandt udenlandske dimittender er en flok dygtige højtkvalificerede, der har svært ved at finde job, siger borgmester Per Bach Laursen fra Venstre.

quote Her i Vesthimmerland mangler vi arbejdskraft. Men samtidig kan vi kigge mod Aarhus og Aalborg, hvor der særligt blandt udenlandske dimittender er en flok dygtige højtkvalificerede, der har svært ved at finde job.

Per Bach Laursen, borgmester

Virksomheder skal geares til at tage imod udlændinge

Projektet i Vesthimmerlands Kommune hedder Go Vest og er et af fire projekter, som Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse støtter. Go Vest har fået tilsagn om støtte på 3.031.875 kroner.

Udover at tiltrække kandidater, skal projektet også sikre, at virksomhederne er gearet til at ansætte udlændinge. Derfor er der både sprogkurser til udenlandske dimittender og workshops for virksomhederne, som bliver rustet til at tage imod medarbejdere, der ikke kender til den danske arbejdskultur.

Hvorfor det hidtil har været svært at lokke højtuddannede udlændinge til Vesthimmerland har Per Bach Laursen flere bud på.

- Det skyldes måske, at de ikke kender til vores mange spændende virksomheder her i det centrale Himmerland, men også, at vi i Vesthimmerland skal blive bedre til at se mulighederne i at ansætte udenlandsk arbejdskraft, når vi lokalt ikke har hænder nok, siger borgmesteren.

I alt støtter Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse de fire projekter med 48 millioner kroner.


Seneste nyt

fra Nordjylland