LIGE NU:

Vesthimmerlands Kommune: Vi har selvkørende biler på vejene i 2016

Vesthimmerlands Kommune og Fonden Autonomous vil allerede i 2016 indføre selvkørende biler i kommunen.

Vesthimmerlands Kommune vil i samarbejde med Fonden Autonomous allerede i 2016 indføre selvkørende biler i kommunen. Bilerne er 100 pct.  selvkørende og kræver ikke en førers opmækrsomhed. Projektet her værert i gang i Vesthimmerlans Kommune siden maj 2015. 

- Først og fremmest er det et kæmpe skridt at tage. Men det handler også om, at vi selv har behov for at skabe fremtidens teknologiske løsninger. Vi ser Vesthimmerlands Kommune som et perfekt sted til at søsætte sådan et ambitiøst projekt, siger borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Knud Kristensen

Kommunen oplyser at de er i dialog med transportministeriet, da den endelige lovgivning omkring de selvkørende biler ikke er på plads. Fonden Autonomous, mener at de teknologiske løsninger nu er ved at være klar til at implementere i trafikken. 

- De tekniske forudsætninger for automatiseret trafik er nu så modne, at det for alvor giver mening at implementere Niveau 5 kørsel i blandet trafik på åben vej. Stærke partnerskaber gør det muligt for os at sætte de første biler på vejene allerede i år, siger Henrik Schärfe, CEO hos Fonden Autonomous. 

I dag klokken 11:30 bliver der afholdt et pressemøde, hvor samarbejdspartnerne vil fortælle mere omkring projektet med de selvkørende biler.