LIGE NU:

23. december: Fanget midt i en "date" med DF-formand

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, blev ved et uheld tidligt opdaget i sit spirende samarbejde med Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

- Nu er jeg jo en af dem, der synes, at det at kunne samarbejde - også med folk man ikke er enige med - er en helt særlig dansk værdi og noget af det, vi er rigtig gode her til på Christiansborg.

Sådan indleder Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, sin historie til TV2 Nords politiske julekalender, Xmas på Xborg. En historie, der handler om lige præcis et atypisk og for mange temmelig uventet samarbejde, nemlig mellem S og Dansk Folkeparti.

quote Vi kan godt se, at øjnene og ørerne sådan peger i retningen af os, og jeg tænker, at det nok ikke er noget særligt.

Mette Frederiksen

En historie, der også handler om at blive opdaget - måske - lidt for tidligt i det samarbejde.

- En aften er jeg ude at spise med Kristian Thulesen Dahl, og det er på en restaurant, og det er mig, der har inviteret, der er overenskomst, og alt går sådan set godt. Vi sidder måske ikke sådan lige midt i restauranten, for vi skal jo også lige have lejlighed til at kunne snakke om ting, som alle ikke lige skal kunne høre, forklarer Mette Frederiksen.

Lidt fra hendes og Thulesens Dahl bord har de set et langbord med et selskab i højt humør. Der bliver snakket og skålet, og alle morer sig. Men der er alligevel noget lidt mærkeligt ved selskabet, bemærker Mette Frederiksen.

- Vi kan godt se, at øjnene og ørerne sådan peger i retningen af os, og jeg tænker, at det nok ikke er noget særligt. Så viser det sig så, at det er alle bladtegnerne, der er samlet. Så de fik noget ekstra serveret der, griner Mette Frederiksen.