5. december: Kunsten at dukke op til den rigtige begravelse

02:09

Bag dagens kalenderlåge i TV2 Nords politiske julekalender gemmer Venstres nordjyske folketingsmedlem Preben Bang Henriksen sig.

Bag låge nummer fem finder vi retsordfører for Venstre, Preben Bang Henriksen, der fortæller om den valgkamp, hvor han også skulle nå til begravelse.

Som politiker oplever man mange ting, og det er ikke alle oplevelser, der er lige heldige. Det har Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen, måttet sande, sandsynligvis af flere omgange og i særdeleshed under den seneste valgkamp.

Her fik han nemlig den kedelige besked, at hans fætter var død, og at han skulle begraves den følgende fredag klokken 13.

- Da den hellige dag oprinder, kører jeg forbi kirken klokken 11.30 og kan til min skræk se, at de er i gang med at bære kisten ud. Det var jo pinligt ud over adskillige grænser, siger Preben Bang Henriksen.

Så efter at have panikparkeret bilen og lusket sig ind som en del af sørgefølget, forsøger han at råde bod på sin sene ankomst ved at komme så tæt på kisten som muligt.

- Jeg går lige så langsomt frem til det, jeg vil kalde "Halvring B" omkring kisten og hæver blikket. Der ser jeg til min skræk, at jeg ikke kender nogen af dem. Det er den forkerte begravelse, jeg er kommet til, fortæller Preben Bang Henriksen.

Hvordan begravelsesfølget reagerede på hans mere eller mindre malplacerede optræden ved den forkerte begravelse, kan du se i klippet, hvor Preben Bang Henriksen fortæller hele historien. Og har du endnu ikke nået at se de foregående afsnit, kan du finde dem i temaet herunder. 

Forsiden lige nu