Lastbil mod terror. Foto: Mike Bunde Jensen

Lastbiler beskytter Aalborg Karneval

Politiet har taget lastbiler i brug som afspærring mod mulige trusler i forbindelse karnevalet.

Mandagens terrorangreb i Manchester har givet genlyd i det meste af verden. Også i Danmark har det sat gang i debatten om terrorsikring. Og med mange angreb, hvor biler og lastbiler har været brugt som våben, har Nordjyllands Politi ikke taget nogen chancer.

Lastbilerne var flere steder i Aalborg. Foto: Tommy Hald

Mange tusind fester lørdag i gaderne i Aalborg i forbindelse med Aalborg Karneval. Men bybilledet har været præget af parkerede lastbiler, der har stået for, at mulige angreb ikke skulle kunne komme videre.

- De scenarier, som man så i for eksempel Nice og Berlin, kan man ikke udelukke vil finde sted andre steder i Europa, forklarer politiinspektøren, Ole Kristensen ifølge DR Nordjylland.

Læs også Terrorsikring i Nordjylland: Vi kan ikke garantere noget

I Nordjylland er der i løbet af sommeren flere events med mange tusinde mennesker samlet. Her lover Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S), er de gør alt, hvad de kan, for at sikre de mange deltagere til for eksempel karneval og DGI-landsstævne.

- Jeg føler mig tryg ved, at vi har gjort alt, hvad vi kan, og det vil vi have fokus på hele vejen igennem. Vi har gjort alt, hvad vi kan, men vi kan selvfølgelig ikke garantere noget, sådan er verden jo desværre, siger Thomas Kastrup-Larsen. 

Politiet sørger for, at der er god ro og orden ved lørdagens karneval. Foto: TV2 Nord