SENESTE NYT:

10.500 gæster lagde vejen forbi gamingfestivalen Starcade

Den første store spil- og gamingfestival i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) blev besøgt af knap 10.500 publikummer i alle aldre.

Arrangørerne er ikke bange for at bruge et udtryk som "bragende succes" om den store spil- og gamingfestival, Starcade, der i denne weekend er blevet afholdt i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC).

Efter festivalens sidste arrangement søndag eftermiddag med Jakob Stegelmann og Troldspejlet er der lutter smil at spore. For i alt blev det til næsten 10.500 gæster i løbet af den tre dage lange festival. 

 
 
Foto: AKKC

- Vi er helt høje af glæde, og vi er også lidt trætte. Det er en stor og teknisk kompliceret festival. Men alt, hvad vi i arrangørgruppen havde talt om og drømt om, er gået i opfyldelse, og publikum strømmede til. Børn, unge, forældre, bedsteforældre, amatører, professionelle, investorer og udstillere i alle mulige sammensætninger og grupper. Vi kan kun bøje hovedet og sige tak for den store opbakning til alle, siger Nicolaj Holm, direktør i AKKC.

Ved mange af aktiviteterne var der kø, og de helt store og populære var virtual reality-spillene, spil mod de professionelle som August ”Agge” Rosenmeier og Jakob ”Pimp” Winneche. Og på konference- og vidensdelen var der stor interesse for mange af foredragene. Her lyttede en fyldt sal med forældre og unge til den professionelle Counterstrike-spiller Jakob Winneches historie om at gå fra at være dreng til topatlet i USA og hjem igen.

Klar med næste omgang af festivalen

Også i LAN-området i Europahallen var der tryk på og god stemning alle tre dage, meddeler arrangørerne. Ligeledes med FIFA-turneringen, der i topprofessionel stil blev afviklet i en del af Aalborghallen ved den store scene. 

Aalborg Symfoniorkesters store gamingkoncert i Musikkens Hus, som også var en del af Starcade, blev en helt speciel oplevelse for både publikum og musikere, fortæller Nicolaj Holm. 

- Nu skal vi lige puste ud, og så skal der evalueres, når glædesrusen er ovre, og vi får jordkontakt igen. Det her er år ét, og vi er tilbage med en ny festival i 2019. Aalborg er med Starcade gået i et stærkt og nyt samarbejde, der kun kan gøre os stærkere til en ny omgang, siger Nicolaj Holm.

Udover Aalborg Kongres & Kultur Center var også Brains Business/Game Scope, Sportsgaming.dk, DGI Nordjylland og Konxion med til at arrangere Starcade.

 
 
Foto: AKKC
Cowboy Mike

play Tilfældigheder førte Mihaita til Nordjylland: Nu træner han blandt verdens bedste

Fortuna Hjørring 15.10.21

Fodboldpigerne fra Hjørring jagter plads i Champions League

151021 nærpoliti

play Nye politiassistenter sikrer tryghed i Brønderslev

280518 retten aalborg

Mand gemte riffel i guitartaske

Cowboy Mike

play Tilfældigheder førte Mihaita til Nordjylland: Nu træner han blandt verdens bedste

Fortuna Hjørring 15.10.21

Fodboldpigerne fra Hjørring jagter plads i Champions League

151021 nærpoliti

play Nye politiassistenter sikrer tryghed i Brønderslev

Til forsiden

Til forsiden