11 kvinder fortæller om krænkelser i Forsvaret: - Han tog 15 billeder af min bagdel
Helene Munk.
Helene Munk.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Tilbage i 2019 sad Aalborg Håndbolds back Thomas Arnoldsen sammen med sin bror i Jyske Bank Boxen og så blandt andet sin nuværende holdkammerat Henrik Møllgaard vinde VM på hjemmebane.
- Nu står jeg her i 2025 og får lov til at opleve det som spiller. Det var en hel vanvittig kulisse dengang, og nu er det jo helt vanvittigt at skulle stå derinde som spiller, lyder det fra Thomas Arnoldsen.
I dag er han nemlig selv en del af landsholdet, der tirsdag sparker VM i gang i selvsamme arena, og her er Henrik Møllgaard både holdkammerat på landsholdet og i ligaklubben Aalborg Håndbold.
- Det er en kæmpe drøm. Var der nogle, der sagde til mig som dreng, at jeg skulle spille VM på hjemmebane, så ville jeg sige; 'det vil jeg rigtig, men lad os nu se,' pointerer Thomas Arnoldsen.
Se hele interviewet her:
Holdkammerat og landsholdsveteran Henrik Møllgaard er fyldt 40 år og har været med til 16 VM-slutrunder, hvor han har været med til at vinde tre verdensmesterskaber.
Årets VM er dog et specielt et af slagsen. Det er nemlig Henrik Møllgaards sidste. Sidste år kom det nemlig frem, at han indstiller spillerkarrieren til sommer, hvor han i stedet bliver assistenttræner for Paris Saint-Germain og Stefan Madsen.
- Jeg er selvfølgelig bevist om, at det er det sidste, men det har ikke sat gang i noget endnu. Det, tror jeg, først kommer til sommer, når skoene skal stilles, og det bliver det sidste i Aalborg, og det bliver den sidste træning og den sidste kamp. Der tror jeg, at det kommer til at gøre ondt. Men det gør det ikke lige nu, lyder det fra Henrik Møllgaard.
Se hele interviewet her:
En donation på 11 millioner kroner fra en hemmelig privatperson har gjort det muligt for den lille baptistmenighed i Sæby at bygge en helt ny og moderne kirke. Et kirkebyggeri som de på søndag indvier, når den første gudstjeneste holdes i den nye kirke
- Vi kan simpelthen ikke forstå, at det kan være rigtigt, men det er det, og vi er kommet til vejs ende, og det er vi virkelig glade. Vi er taknemmelige, og vi kan ikke forstå, at det er rigtigt, siger Hans Erik Kanstrup, der er formand for Sæby Baptistkirke.
Det startede med et tilsagn om donation på en million kroner for nogle år siden, men nu er det altså endt med hele 11 millioner kroner fra den anonyme giver.
- Det er utroligt, at der er nogen, der har så stort et hjerte, at man vil donere 11 millioner til Sæby Baptistmenighed, tilføjer formanden.
Byggeriet af den 400 kvadratmeter store nye kirke begyndte for mere end ni måneder siden, og planerne har været mange år undervejs.
- Vi vil gerne gøre det til en kirke og et kulturhus, hvor vi kan samle nogen af byens befolkning. Vi vil gerne kunne holde nogle koncerter og nogle foredrag, for at samle nogle af de der 65 plus-borgere, der er her i byen, forklarer formanden.
Baptistmenigheden i Sæby er en af 52 menigheder i Danmark. Menigheden i Sæby blev grundlagt i 1901, og har i den snart 125 år lange historie holdt til på flere forskellige adresser i byen.
Byggeriet på 402 m2 er opført i grå mursten med sort tegltag.
Kirkerummet er på 185 m2 og kan med en foldedør deles i 2 rum.
Her er stort industrikøkken på 25 kvadrat meter.
Stort opholds og mødelokale på 30 kvadratmeter.
Lille rum på 15 kvadratmeter.
Ruth Thingbak er med sine 87 år et af menighedens ældste medlemmer, og hun har været med i menigheden i Sæby i 67 år. Hun håber, at den nye kirke kan få nogle af de tidligere medlemmer, til at vende tilbage.
- Jeg håber, at dem, jeg havde i søndagsskolen, finder tilbage igen, så vi bliver flere og flere, pointerer hun.
De to Egholmfærger er fra 1963 og 1974, og med en fremskreden alder, kan der opstå behov for udskiftninger lyder det.
- To af delene er faktisk fra 50’erne, så vi kan ikke få reservedele til dem, og går de i stykker, så må færgen ligge stille, forklarer Jens Erik Olesen, der er skibsfører for Egholmfærgen.
- Det bliver dyrere år for år at holde gang i de her færger, forklarer Jan Nymark Rose Thaysen (V), der er rådmand for By og Land i Aalborg Kommune.
Pensionsalderen nærmer sig altså for Egholmfærgerne ligesom færger andre steder i landet, og en fremtidig løsning skal gerne være mere grøn. Derfor håber flere danske kommuner og småøer på hjælp fra Christiansborg.
- Det er rimelig presserende, fordi den ældste færge, vi har, den er jo faktisk med træbund, og den får vi servicerede her i Aalborg, fordi der er stadigvæk et enkelt værft, der gerne vil arbejde med sådan en type færge, forklarer rådmanden.
Egholm-færgen sejler hvert år med omkring 200.000 passagerer tur/retur. Derudover sejler de lokale også med færgen hver dag, og de er påvirket af uvisheden omkring færgernes fremtid.
- Jeg er ovre fire til fem gange om ugen, så det er jo helt afgørende. Ellers skulle jeg have en lille båd at sejle over i, lyder det fra Bodil Sørensen, der er Egholm-borger.
I forbindelse med etableringen af en tredje limfjordsforbindelse er en lavbro fra Egholm til Lindholm blevet foreslået. Det forslag er dog stemt ned i byrådet, og rådmanden ønsker sig i stedet en elektrisk færge.
- Det smarte, vil jeg sige, det er, at få en færge, der ligner den, som vi har bestilt til Hals-Egense færgen, så meget som muligt, forklarer Jan Nymark Rose Thaysen.
Hvorfor skal I have specifik hjælp til det her?
- Det er jo den grønne omstilling og hvilket tempo, tingene skal køre I. Staten hjælper også med afgift i forhold til elbiler for at få sat den grønne omstilling i gang, påpeger rådmanden.
En elektrisk færge koster i omegnen af 100 millioner kroner.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
- Det er allerede hårdt, synes jeg.
Selvom det lyder som om, det er VM-træningerne, som Aalborg Håndbold-spilleren Simon Hald referer til, så er det altså ikke tilfældet.
I stedet er det afsavnet til sin blot 20 dage gamle søn, som landsholdsspilleren snakker om.
23. december blev Simon Hald nemlig far for første gang, og det har altså præget nordjydens kommende VM i Herning.
- Vi prøver med noget Facetime, det gør lidt op for det. Så kommer min kæreste og hendes mor også ned her lidt senere i et sommerhuset ikke så langt herfra (Herning, red.). Så kan jeg køre ud en gang i mellem og se den bette, forklarer Simon Hald.
- Ellers tror jeg, det havde været svært, hvis jeg skulle gå en hel måned uden at have kontakt til ham, tilføjer han.
Simon Hald og Danmark spiller den første kamp ved VM imorgen tirsdag mod Algeriet klokken 20.30 i Jyske Bank Boxen.
Se hele interviewet med Simon Hald herunder:
Hofter, hænder og led i hele kroppen der gør ondt. Det er hverdagskost for Brian Olsen, der hele sit liv har arbejdet som murer.
Men sidste år lykkedes det ham efter en lang sej kamp endelig at sætte punktum i sagen om, hvorvidt han kunne få tilkendt seniorpension.
- Det er meget sjældent, at jeg nu tager en smertestillende, fordi jeg kan tage de hensyn til min krop, jeg har brugt for, fortæller Brian Olsen.
Aalborg - 887
Hjørring - 457
Frederikshavn - 381
Thisted - 339
Mariagerfjord - 299
Jammerbugt - 278
Vesthimmerland -268
Brønderslev - 228
Rebild - 158
Morsø - 138
Læsø - 15
Kilde: Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering
Brian Olsens psyke led også et gevaldigt knæk på grund af de daglige smerter, men i dag kan både han og kæresten, Lotte Torp Olsen, bedre slappe af i hinandens selskab.
- Når han kommer her, er han bare i meget bedre humør end tidligere. Det betyder rigtig, rigtig meget, at han nu har fået ro på den front, lyder det fra Lotte Torp Olsen.
Ifølge Gigtforeningen er det knap halvdelen af alle dem, der får tilkendt seniorpension, som døjer med stærke smerter i kroppen eller gigt.
Lotte Torp Olsen, er én af dem, der har gigt, og som i år endelig kan søge ordningen.
- Det er hårdt at gå rundt og have ondt hele tiden. Før var det Brian, der var påvirket af det, og nu er det mig. Så det er svært, siger hun.
I hjemmet har både Brian Olsen og Lotte Torp Olsen støttepuder, hævede sofaer og forhøjede toiletsæder for at få hverdagen til at fungere.
Det sidste, der nu mangler, er, at Lotte Torp Olsen også kan blive godkendt til seniorpension, når hun kan søge til april.
- Det trykker jo psykisk, og påvirker mig meget. Jeg har altid selv kunnet gøre alt, og jeg har aldrig bedt nogle om hjælp. Så det ville betyde meget, fortæller Lotte Torp Olsen.