LIGE NU:

1,4 festival-millioner delt ud til frivillige foreninger

Efter rekordomsætning i 2016 delte Nibe Festival torsdag ud af deres overskud - til stor glæde for lokale foreninger.

Nibe Festival havde i 2016 den største omsætning i festivalens historie. 29 millioner kroner omsatte festivalen for på fire dage, og deraf fulgte et betragteligt overskud, som de foreninger og klubber, der hvert år er frivillige på festivalen torsdag aften fik del i.

Festivalleder Peter Møller Madsen stod sammen med bestyrelsesformand Thomas Larsen på scenen som de glade givere, der i mange portioner i alt delte knap 1,4 millioner festival-kroner ud. I 1989, da Nibe Festival delte overskuddet med de lokale foreninger for første gang hed beløbet kun 3000 kroner.

- Det er virkelig en glædens dag for os i festivalledelsen at være sammen med alle de her frivillige foreninger og mærke at det nytter noget på mange måder, så vi er rigtig glade, fortæller festivalleder Peter Møller Madsen.

- Der er ingen tvivl om at det gør en stor forskel for foreningerne, fordi de får mulighed for at gøre nogle ting som de måske ikke kan holde i den normale drift. I mange foreninger kommer det ungdommen til gode, og det kan lykkes at sende medlemmerne på håndboldlejr eller fodboldskole, så det gør en stor forskel, fortsætter Peter Møller Madsen. 

En af de foreninger, der torsdag fik lidt ekstra til klubkassen var Nibe Boldklub. De modtog de 3000 kroner, da Nibe Festivals gavmildhed tog sin begyndelse i 1989, og er stadig med på festivalen med frivillige kræfter.

- Det gør en kæmpe forskel. Vi er en klub med 600 medlemmer og det beløb vi får her, gør en kæmpe forskel for vores børne- og ungdomsarbejde hvor vi får mulighed for at få trænere og får mulighed for at sende børn til stævner i både indland og udland, fortæller Kresten Langkær, der er formand for Nibe Boldklub der garanterer, at boldklubben også i år er med som frivillige på Nibe Festival.

TV2 Nord har de seneste år haft vores egen loungebar på Nibe Festival med masser af livemusik - og masser af TV-udsendelser. I artiklen herunder kan du se alle de kunstnere, der optrådte på "Fjernsynsfabrikken" i 2016.