LIGE NU:

20 kilo ren hygge: Rekordmange modtager julehjælp

Et rekordstort antal nordjyske familier modtager i år julehjælp fra Aalborg Citykirke. Uddelingen foregår anderledes end den plejer på grund af coronavirus, men selve indholdet i juleposerne, kan der ikke rokkes ved.

Flæskesteg, æbleskiver og risalamande.

Tænderne er nok allerede løbet i vand for de fleste.

Ovenstående julespecialiteter er blot en del af det udvalg, 1.000 udsatte nordjyske familier i år modtager som julehjælp fra Aalborg Citykirke.

- Der er det hele til at have en hyggelig juleaften sammen, der måske skaber mere overskud, fortæller koordinator for Care hos Aalborg Citykirke, Jens Gabriel Sand, til TV2 Nord.

Det er niende gang, at Aalborg Citykirke uddeler julehjælp, og rekordmange familier modtager i år godt 20 kilo lækkerier. I alt uddeles der varer og gaver for 750.000 kroner.

- Vi har haft 1.200 ansøger i år, og vi ville ønske, at vi kunne godkende endnu flere, men vi har kun haft budget til 1.000 julekurve i år, og behovet det er altså kæmpestort her i Nordjylland, siger Jens Gabriel Sand.

Massevis af frivillige står for at pakke de store poser. Heriblandt 6-årige Karla Jondahl og hendes veninde Smilla My Øhrstrøm på 8 år. De to veninde tager godt fat og har helt styr på fordelingen af net med klementiner samtidig med, at de har det sjovt.  

- Vi skal hjælpe nogle andre, som der ikke har så mange penge, forklarer Karla Jondahl til TV2 Nord. 

Coronavenlig drive-in 

Normalt bliver julegodter og gaver uddelt til en julefest hos Aalborg Citykirke, men sådan er det ikke i år. På grund af coronavirus foregår det i stedet som drive-in, hvor familierne blot triller forbi i deres bil, og får læsset julehjælpen ind i bagagerummet.

- Når jeg går og taler med folk i bilerne her, så er der også nogen, der har fået hjælp de andre år, og de siger, at de savner den her fest, men hvor er det dejligt, at I ikke bare er lukket ned i år, men at der netop er en hjælpende hånd, nu hvor vi alle er ramt af corona, fortæller præst hos Aalborg Citykirke, Carsten Jensen, til TV2 Nord. 

En af dem som modtager julehjælp er Marika Andersen og hendes familie fra Mariager.

- Jeg synes, at det er fantastisk. Det er bare supergodt. Det redder vores jul.

En anden er Gitte Pedersen fra Aalestrup og hendes familie.

- Det er jo lidt trængt på økonomien. Især med fire børn. Så det er en god hjælp til os, at vi får den julekurv.

Udover de 1.000 gange julehjælp, uddeler Aalborg Citykirke også 1.500 julegaver til børn i alderen 0-18 år.

I alt er der altså varer for 750.000 kroner, og Aalborg Citykirke smider selv 300.000 kroner i puljen, mens resten er donationer. Søndag 20. december bliver en del af julehjælpen også bragt ud til familier i hele Nordjylland, der ikke selv har haft mulighed for at hente den.  

25_seconds

play Sygehus forbereder sig på stigende smitte: - Det kan betyde aflysninger

Henrik Johansen Aalborg Zoo direktør

play Zoo knokler for hurtig åbning: - Vi er spændte på coronatest-kravet

Henning Kjeldsen

play Den store kvotesag: Alle ti tiltalte nægter sig skyldige

20201222-200951-L_45Mb

Minister er optimist i forhold til ny fjordforbindelse

25_seconds

play Sygehus forbereder sig på stigende smitte: - Det kan betyde aflysninger

Henrik Johansen Aalborg Zoo direktør

play Zoo knokler for hurtig åbning: - Vi er spændte på coronatest-kravet

Til forsiden

Til forsiden