Passagererne holder sig fortsat fra flyrejser. Derfor holder Aalborg Lufthavn størstedelen af medarbejderne hjemme.

220 af 300 skal blive hjemme: Aalborg Lufthavn forlænger hjemsendelser

Udsigten til en sommer med fortsat lave passagertal får Aalborg Lufthavn til at holde de fleste medarbejdere hjemme til slutningen af august.

Aalborg Lufthavn har valgt at gøre brug af muligheden for forlængelse af midlertidig hjemsendelse med lønkompensation.

Det betyder, at cirka 220 medarbejdere, ud af en samlet arbejdsstyrke på 300, fortsat vil være hjemsendt frem til den 29. august 2020.

Til trods for øget aktivitet, særligt på indenrigstrafikken, forventer Aalborg Lufthavn ikke, at der kommer væsentligt mere gang i indcheckninger og ankomster i lufthavnen. 

- Vi ved nu, at sommeren ikke byder på megen aktivitet, og derfor er der kun behov for et minimalt antal medarbejdere til at håndtere den daglige drift. Men mange af vores medarbejdere har unikke kompetencer, og vi har gennem en årrække uddannet dem dels fagligt og dels til at bære vores DNA, og derfor vil vi gå langt for at beholde dem i vores virksomhed. Det er én af grundene til, at vi nu vælger at gøre yderligere brug af hjemsendelse med lønkompensation, siger direktør i Aalborg Lufthavn Søren Svendsen. 

Læs også Debut i Nordjylland: Flyselskabet DAT sender første fly i luften mod København

Lige nu består trafikken i Aalborg Lufthavn af tre daglige afgange med SAS og tre daglige afgange med DAT til København samt en daglig afgang med KLM til Amsterdam.

Hertil kommer at Apollo har tilmeldt en charterserie fra Oslo og Bergen til Aalborg – begge med en ugentlig ankomst. Samtidig har Great Dane Airlines sat flybilletter til Malaga til salg med opstart i starten af juli.

Der arbejdes kontinuerligt og hårdt på at tiltrække mere trafik, men flere vidtrækkende omstændigheder – herunder rejserestriktioner, rute- og flådereduktion hos flyselskaberne samt lavere efterspørgsel på rejser generelt, bevirker, at rejsebranchen allertidligst er tilbage på sporet fra sommeren 2021 og frem, lyder det fra Aalborg Lufthavn. 

01:06

I slutningen af april var lufthavnen mere optimistiske. Indslag fra 28. april. 

Luk video