LIGE NU:

Debut i Nordjylland: Flyselskabet DAT sender første fly i luften mod København

Mandag morgen havde flyselskabet, Danish Air Transport, DAT, debut med flyvning mellem Aalborg og København. Ombord var 35 passagerer, da DAT lettede for første gang med kurs mod hovedstaden.

Danish Air Transport er ny spiller på ruten og er kommet til midt i en coronatid, da Norwegian har meddelt, at det norske selskab sandsynligvis kommer til at begrænse sine flyvninger. 

Da DAT i forvejen er kendt en del af året i Aalborg, da selskabet flyver fra Nordjylland til Bornholm, slog selskabet straks til og udfordrer nu SAS på ruten mellem den nordjyske hovedstad og landets hovedstad. 

- Vi synes ikke at SAS skal have lov til at sidde med den her populære rute alene, så nu kommer vi på banen, fortæller Jesper Rungholm, der er administrende direktør i DAT til TV2 Nord.

 

Og allerede fra første flyvning var der passagerer, der ville med. Ud af de 70 ledige sæder i flyet var halvdelen optaget. 

-  Vi er glade for at være i gang igen og glæder os meget til at komme i luften igen, mange af os har gået på jorden rigtig længe, siger Lasse Nyberg, pilot hos DAT og tilføjer:

- Der er ingen tvivl om at rejsemønstret har ændret sig, det skal vi vænne os til, vi håber og tror på, at det gamle rejsemønster vender tilbage, så vi kommer op i samme gear, men er indforstået med, at det kommer til at tage noget tid.

Det glæder lufthavnsdirektør Søren Svendsen, Aalborg Lufthavn, nu at se flyet i luften, dog er der lang vej til normale tilstande med normal trafik som kendt før, coronakrisen lukkede landet ned.

- Vi er på omkring  en tredjedel af normal trafik i Aalborg Lufthavn, siger Søren Svendsen og tilføjer, at han er meget tilfreds med, at DAT er begyndte at flyve Aalborg-København, en rute som også SAS har tre daglige flyvninger på.

- Det rigtig gode er, der kommer konkurrence på ruten, det kommer kunderne til gavn, siger Søren Svendsen.

Aalborg Lufthavn er naturligvis hårdt ramt af corona-krisen, men direktøren forsikrer, at lufthavnens økonomi er god, selv om man dagligt mister penge, så bevarer lufthavnsdirektøren troen på, at det, det handler om,  at der er muligheder for landsdelen, at der er flytrafik til og fra Nordjylland. 

- Det er det, det det handler om. Vi synes ikke, det ligner hverdagen endnu - langt fra. Selvfølgelig er det bedre nu at have seks afgange end tre eller ingen, men vi har ingen udenrigsflyvninger, og ja, det er i det hele taget en meget mærkelig fornemmelse at være i lufthavnen, hvor det plejer at syde af liv, lydet det fra Søren Svendsen, direktør i Aalborg Lufthavn.

DAT flyver tre gange dagligt i hverdagene og en gang i weekenden mellem Aalborg og København.