LIGE NU:

30-årig mand varetægtsfængslet for flere voldtægtsforsøg

En 30-årig mand fra Aalborg blev fredag varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for flere tilfælde af forsøg på seksuelle overgreb, der alle er begået i Aalborg.

Efter et grundlovsforhør holdt for lukkede døre er en 30-årig mand fredag eftermiddag blevet varetægtsfængslet. Han er sigtet for i alt tre forsøg på voldtægt og en enkelt blufærdighedskrænkelse af unge kvinder i Aalborg.

Det skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Manden blev anholdt fredag formiddag klokken 10.25 efter længere tids efterforskning. Overgrebene er sket i området omkring Østerbro, Bonnesensgade, Østre Havnegade og Østre Anlæg i Aalborg fra februar til oktober i år.

- Det er alvorlige sager. I alle sagerne ser vi en ensartet fremgangsmåde: Unge kvinder, der er på vej hjem fra en tur i byen, bliver overfaldet af en gerningsmand, siger lederen af politiets efterforskning, vicepolitiinspektør Frank Olsen.

Længere efterforskning

Politiet har siden den første anmeldelse i sagen i februar 2018 efterforsket intenst for at finde gerningsmanden.

- Vores efterforskning har været massiv. Vi har blandt andet afhørt de forurettede, vi har afhørt de forskellige vidner, og vi har gennemgået timevis af videoovervågning - og det er de disse efterforskningsskridt, der er med til at lede os på sporet af den formodede gerningsmand, som vi altså i dag kunne anholde og fremstille i grundlovsforhør, forklarer vicepolitiinspektør Frank Olsen.

Et signalement af den 30-årige mand blev offentliggjort den 25. oktober, få dage efter han havde forsøgt at voldtage to kvinder tidligt om morgenen den 21. oktober.

Da grundlovsforhøret blev afholdt for lukkede døre, har Nordjyllands Politi ingen yderligere kommentarer til sagen.

Kort om sagerne: