Foto: Aalborg Stift

500 år med Luther: Se med på TV2 Nord

Det er 500 år siden reformationen i Europa begyndte. Det markeres med festgudstjeneste i Aalborg Domkirke og på TV2 Nord Salto.

I dag er det præcis 500 år siden, Martin Luther slog 95 teser op på døren til slotskirken i Wittenberg i Tyskland. Det blev startskuddet til reformationen og markeres i dag i landets domkirker. Heriblandt i Budolfi Kirke i Aalborg.

Aalborg Stift har arbejdet med Reformationsjubilæet i fire år. Tirsdag aften kulminerer det hele med en festgudstjeneste, for at fejre at det netop i dag er 500 år siden, reformationen i Europa begyndte.

Særligt på Salto i dag

TV2 Nord sender hele gudstjenesten direkte på TV2 Nord Salto. Derfor er der ikke regionale nyheder på kanalen klokken 19:30.

Istedet kan du følge med i gudstjensten, hvor TV2 Nords reporter Christian French kommenterer undervejs. Det hele begynder 18:50, og varer cirka to timer.

- På den måde bliver Reformationen ikke kun noget, der skete for 500 år siden. Det bliver en stadig levende begivenhed, der kan få os til at reflektere over, hvad det vil sige at være en evangelisk, luthersk folkekirke i dag, siger biskop over Aalborg Stift, Henning Toft Bro.

Reformationsgudstjenesten i Budolfi Kirke er den femte og sidste i en række reformationsgudstjenester, som har været afholdt i hele Nordjylland siden 2013. Tidligere har Sæby, Vestervig og Visborg Kirker og kirken på Børglum Kloster dannet rammen om markeringen af 500-året for reformationen.

Gudstjenesten i Aalborgs domkirke begynder klokken 19:00 og er for alle, der har lyst til at deltage.

- På den måde kan enhver personligt være med til at fejre Reformationsjubilæet og stå sammen om det kirkelige fællesskab i Aalborg Stift, og samtidig tænke på, hvordan vi hver især kan være med til at tolke Luthers tanker og nyformulere dem i fremtiden,” siger Henning Toft Bro.

Udover de traditionelle elementer ved en gudstjeneste, vil kirkegængerne også komme til at opleve klassiske Luthersalmer og J.S. Bachs katate, ”Ein feste burg ist unser Gott”, som bliver fremført af professionelle sangere med ledsagelse af musikere fra Aalborg Symfoniorkester.

Se noget af gudstjenesten her:

13:32 Luk video

 

Læs også Martin Luther skulle have været jurist - men tordenvejr ændrede hans liv og Europas historie