500 bamser på Gammeltorv: Tøjdyr skal sætte fokus på flygtninge
Foto: Per Frank Poulsen
Der var en del flere bamser på Gammeltorv mandag eftermiddag, end der er plads til på et almindeligt børneværelse.
Frivillige kræfter fra Mellemfolkeligt Samvirke havde mandag udsmykket Gammeltorv i Aalborg med 500 bamser. Hver og én var et symbol på de børn, som foreningen ønsker, at Danmark henter ud af flygtingelejren i Moria i Grækenland.
Mandag havde nogle lokale ildsjæle fra Mellemfolkeligt Samvirke tildækket Gammeltorv i Aalborg med 500 bamser. Bamserne var dog ikke blot til pynt i det aalborgensiske bybillede. Der var en dybere mening bag.
De 500 bamser var sat ud på Gammeltorv for at sætte fokus på børnene i den græske flygtningelejr Moria, der ligger på den græske ø, Lesbos. Udsmykningen er en del af en kampagne, som frivillige i Mellemfolkeligt Samvirke kører med det formål at hente 500 flygtningebørn fra Moria-lejren til Danmark.
Bamserne prydede Gammeltorv fra 14:30-16:30, og det var ingenlunde nogen tilfældighed, at udsmykningen bestod af det bløde tøjdyr.
- Bamserne er et symbol på den tryghed og stabilitet, som vores land kan være med til at give mange af de flygtningebørn, hvis hverdag længe har været præget af frygt for morgendagens uforudsigelighed, siger Annette Scheibel, lokal frivillig i Mellemfolkeligt Samvirke.
Arrangementets tidspunkt var ligeledes nøje planlagt. Rådmand i Miljø- og Energiforvaltningen (Enhedslisten) i Aalborg Kommune, Lasse Puertas Navarro Olsen, stiller mandag forslag om emnet. Her håber han på opbakning fra de øvrige byrådsmedlemmer, så der kan lægges pres på Socialdemokratiets Udlændinge- og Integrationsminister, Mathias Tesfaye.
I løbet af dagen igangsatte de frivillige fra Mellemfolkeligt Samvirke nogle konkurrencer og lege, som de forbipasserende kunne deltage i. Der var ydermere opsat en fotostation, hvor det var muligt at få taget billeder sammen med bamserne.
Derudover kunne folk skrive under på borgerforslaget, der lyder på, at Danmark skal tage imod 500 flygtninge fra Moria-lejren.
- I lejren er der mangel på alt. Vand, mad, telte, læger, sikkerhed og tryghed. Derfor skal vi give dem et hjem og sørge for en fair sagsbehandling, siger Anette Scheibel, der er frivillig i Mellemfolkeligt Samvirke.
På Mellemfolkeligt Samvirkes egen internetside fremgår det, at omtrent 30.000 har skrevet under på borgerforslaget.
Lignende arrangementer afholdes i august i byerne; Sønderborg, Aarhus, Gladsaxe, Helsingør, Slagelse, Randers og Albertslund.