SENESTE NYT:

550.000 kroner forsvundet fra værk: Kunsten-direktør overrasket over medierne

Torsdag dukkede et værk op på Kunsten i Aalborg, hvor der manglede 550.000 kroner. Direktøren afviser, det er et stunt og er overrasket over mediernes opmærksomhed.

Torsdag kom det frem, at et værk, der skulle udstilles på Kunsten i Aalborg ikke så helt ud, som museet havde forestillet sig.

Planen var, at to glasrammer skulle være fyldt med pengesedler, der svarer til henholdsvis en gennemsnitlig østrigsk og dansk årslønning.

Men da værkerne ankom, og medarbejderne pakkede glasrammerne ud, var der kun tomme rammer og det tape, pengesedlerne angiveligt har hængt på.

quote Som musum er det jo ikke vores opgave at lave et mediestunt. Vi tænker altid på, hvordan vi kan lave gode historier, men i det her tilfælde er det en kunstner, der er ret aktivistisk.

Lasse Andersson, direktør, Kunsten i Aalborg

Det er kunstneren Jens Haaning, der står bag værket, der nu er i besiddelse af de omkring 550.000 danske kroner.

Direktør overrasket over opmærksomheden

Det har overrasket direktør for Kunsten Lasse Andersson, at værket har tiltrukket så meget opmærksomhed.

Medierne har især været interesseret i, hvorvidt det var et mediestunt eller ej.

- Det har overrasket os. Som museum er det jo ikke vores opgave at lave et mediestunt. Vi tænker altid på, hvordan vi kan lave gode historier, men i det her tilfælde er det en kunstner, der er ret aktivistisk. Men det er sket anderledes, end vi havde forestillet os.

Værket "Take the Money and Run" på Kunsten i Aalborg. På værket kan anes det tape, pengesedlerne angiveligt skulle have siddet fast på.
Værket "Take the Money and Run" på Kunsten i Aalborg. På værket kan anes det tape, pengesedlerne angiveligt skulle have siddet fast på.
Foto: Emma Fjordbak / TV2 Nord

Historierne om de manglende penge kommer i halen af den største fysiske særudstilling på Kunsten nogensinde. En af udstillingerne handler netop om medierne.

- John Kørner (kunstner bag udstilling om medier, red.) havde et stort ønske om at vide, hvordan medier arbejder. Han håbede, kunst kunne komme i medierne, for det synes han, der er for lidt af. Derfor har nogen tænkt, om det er et stunt, vi har lavet, og jeg ved ikke om John Kørner og Jens Haaning har snakket sammen.

quote Han har ikke givet os det værk, vi har regnet med, men han har givet os noget, der er ret interessant. Med værket gør Jens opmærksom på, hvad der sker, når ens årsindkomst er væk.

Lasse Andersson, direktør, Kunsten Aalborg

Håber det trods alt kan tiltrække opmærksomhed

Selvom museet ikke ligefrem har fået den opmærksomhed, Lasse Andersson havde håbet på, håber han alligevel, der kan komme noget godt ud af situationen.

- Jeg håber, mange kommer og besøger Kunsten og tænker: Det er spændende, at samtidskunsten stiller spørgsmålstegn og rører op i vandene. Jeg håber, folk får lyst til at komme at opleve noget, der diskuterer arbejdslivet i dag og i fremtiden, siger Lasse Andersson og fortsætter:

- Han har ikke givet os det værk, vi har regnet med, men han har givet os noget, der er ret interessant. Med værket gør Jens opmærksom på, hvad der sker, når ens årsindkomst er væk.

Han understreger, at rammerne kommer til at blive hængende i hele udstillingsperioden.

- Det er ikke bare en tom ramme. Man kan se, der er noget, der har været klistret fast. Den bliver ved med at hænge der, indtil udstillingen lukker.

quote Der er ikke noget for mig, der indikerer, at han har stjålet pengene. Vi har underskrevet en kontrakt på, at pengene er i vores varetægt, når udstillingen lukker 14. januar.

Lasse Andersson, direktør, Kunsten Aalborg


Endnu uvist hvornår pengene kommer tilbage

Kunstneren bag, Jens Haaning, lægger ikke umiddelbart op til at skulle betale pengene tilbage til Kunsten. 

- Jeg spurgte kunstneren, om man kunne forestille sig, at pengene kom tilbage på et tidspunkt, og det vidste han ikke rigtig.

Det er dog indtil videre ikke noget, der bekymrer Lasse Andersson.

- Der er ikke noget for mig, der indikerer, at han har stjålet pengene. Vi har underskrevet en kontrakt på, at pengene er i vores varetægt, når udstillingen lukker 14. januar.Venus Venue

play Twerking og debat sætter fokus på køn, krop og ligestilling

Lone Jensen PFOS-forurening

play Ingen fortalte Lone, at hun er nabo til sundhedsskadelige PFOS-stoffer

Havnegade Run

play "Danmarks mindste motionsløb" afholdt på havnen i Nørresundby

Natur app i Aalborg

play Ny app skal lokke børn og voksne ud i naturen

Venus Venue

play Twerking og debat sætter fokus på køn, krop og ligestilling

Lone Jensen PFOS-forurening

play Ingen fortalte Lone, at hun er nabo til sundhedsskadelige PFOS-stoffer

Havnegade Run

play "Danmarks mindste motionsløb" afholdt på havnen i Nørresundby

Til forsiden

Til forsiden