LIGE NU:

60 dages fængsel til Ulrich Vestergaard for hash-salg

En betinget fængselsdom på 60 dage for stofbesiddelse blev det til for Ulrich Vestergaard onsdag eftermiddag. En dom, han valgte at modtage.

Onsdag eftermiddag faldt der langt om længe dom i sagen om Ulrichs Vestergaards salg af hash fra sin lejlighed i Aalborg. En sag, der begyndte allerede i efteråret 2016, da politiet beslaglagde store mængder euforiserende stoffer, og som siden har kostet ham sin bolig og en langtrukken straffesag.

Men nu er det slut. Sagen er afgjort, og Ulrich Vestergaard har fået sin dom: 60 dages betinget fængsel med en prøvetid på et år samt pligt til at betale sagens omkostninger. 

En dom, Ulrich Vestergaard efter en snak med sin advokat valgte at modtage.

Straffesagen blev udskudt midt i oktober på grund af manglende bevismateriale - nogle pipetter, sprøjter og noget honning, som Nordjylland Politi tilsyneladende har destrueret uden at have undersøgt det efter beslaglæggelsen i 2016.

Det fik Ulrich Vestergaards advokat, Knud Foldschack, til at argumentere for en frifindelse af sin klient. Han henviste også til, at Ulrich Vestergaards hash-salg, som udelukkende har været medicinsk, faktisk bliver lovliggjort fra den 1. januar 2018 - altså om 12 dage. 

De argumenter var dog ikke tunge nok til at overbevise dommer og domsmænd, som valgte at idømme ham en betinget fængselsdom. Til gengæld blev Ulrich Vestergaards kræftsygdom, der har ædt det meste af hans lever og gjort det nødvendigt for ham at bruge cannabisolie for at have et liv, betragtet som en formildende omstændighed.

På Ulrich Vestergaards adresse blev der i 2016 konfiskeret 152 gram hash, 275 gram hasholie, 1,3 kilo pot, skunk, hampplanter og et større pengebeløb.

Ulrich Vestergaard er tidligere dømt i en lignende sag om besiddelse af stoffer fra 2013. Her blev han dømt for videresalg, da Nordjyllands Politi konfiskerede 11 kilo hash og knap et halvt kilo pot i hans lejlighed. Dengang idømte retten Ulrich Vestergaard otte måneders fængsel.

Han var også hovedpersonen i en meget omtalt sag fra efteråret, da han blev smidt ud af sin lejlighed, fordi boligorganisationen Alabu mente, at salget af euforiserende stoffer fra lejligheden skabte utryghed i området. Det har en gruppe borgere, deriblandt flere naboer til Ulrich Vestergaard, dog nægtet, og de har flere gange været med i retten for at vise deres støtte.

Onsdag sad de også på tilskuerrækkerne i Retten i Aalborg, da Ulrich Vestergaard fik sin dom.

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

112 alarm politi politibil

Hasarderet kørsel og hærværk foran børnehavebørn

sandskulpturer 7

play Attraktioner gør klar til at åbne torsdag

Prototype på eldrevet passagerfærge der skal kunne sejle autonomt mellem Nørresundby og Aalborg.

Fjordbus over Limfjorden: Selvsejlende elfærge forventes klar i 2022

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

112 alarm politi politibil

Hasarderet kørsel og hærværk foran børnehavebørn

sandskulpturer 7

play Attraktioner gør klar til at åbne torsdag

Til forsiden

Til forsiden