LIGE NU:

7.500 nye jobs på fire år: Aalborg Kommune sætter rekord

Der er lige nu 108.917 lønmodtagerjobs i Aalborg Kommune. Det er flere end nogensinde før.

Det går godt for erhvervslivet i Nordjylland, og det afspejler sig også i antaller af virksomheder, der kan levere jobs til nordjyderne. Det viser tal fra Danmarks Statistik. 

I 2018 var der således 108.917 såkaldte lønmodtagerjobs i Aalborg Kommune, og det er flere end nogensinde før. 

quote Vi er glade og stolte over at komme i mål og endda overgå målet om at skabe 7.500 nye jobs på fire år. Det vidner om et både handlekraftigt og konkurrencedygtigt erhvervsliv.

Thomas Kastrup-Larsen (S), Borgmester, Aalborg Kommune

- Det glæder mig, at det går så godt i Aalborg, og at virksomhederne ansætter flere og flere mennesker for at kunne følge med efterspørgslen, fortæller borgmester i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen (S), i en pressemeddelelse. 

Alene i løbet af 2018 blev der skabt 1.691 nye jobs. Det er primært den private sektor, der står for udviklingen, da 1.207 af de nye jobs er i private virksomheder.

- Ser vi på brancher, er det især erhvervsservice, industri samt bygge og anlæg, som oplever høj jobvækst. Jeg kan derfor konstatere, at den tidligere tilbagegang inden for industrien er vendt. Her er der nemlig skabt 324 nye jobs det seneste år, fortæller Tonny Thorup, der er erhvervschef for Business Aalborg. 

Udviklingen af antallet af lønmodtagerjobs gennem de seneste 10 år. 
Udviklingen af antallet af lønmodtagerjobs gennem de seneste 10 år. 
Foto: Danmarks Statistik

Bevidst strategi bærer frugt

Og det er på ingen måde tilfældigt, at det går, som det går i Aalborg. I 2015 lagde Aalborg Erhvervsråd en strategi, der fra 2015 skulle medvirke til skabelsen af 7.500 nye jobs inden udgangen af 2018. 

Nu er der gjort status, og det blev til i alt 7.649 nye jobs. 

- Vi er glade og stolte over at komme i mål og endda overgå målet om at skabe 7.500 nye jobs på fire år. Det vidner om et både handlekraftigt og konkurrencedygtigt erhvervsliv. Samtidig glæder der mig at se, at mange af de nye jobs er gået til mennesker, som også bor i vores kommune, fortæller Thomas Kastrup-Larsen.

Det nye mål for Aalborg Kommune er at skabe 20.000 flere jobs inden 2030.