02:55

I går døde AaB ikonet Børge Bach. I dag hylder tidligere AaB profiler den tidligere direktør og spiller

AaB begræder tab af koryfæ

I går døde Børge Bach Andreasen 71 år gammel. Han nåede både at være spiller, holdleder og administrerende direktør i AaB.

- Vi kommer til at savne Børge - han var elsket af alle i klubben. Dels for det arbejde han lavede, men også for den person han er, siger Lynge Jakobsen.

Han kunne forstå os spillere, og var altid klar til at give en hjælpende hånd, hvis man stod med et problem.

Børge Bach Andreasen var en ægte klubmand. Han spillede 348 kampe for AaB og scorede 77 mål. Herefter blev han holdleder, inden han satte sig i førerstolen som administrerende direktør.

- Han er en rigtig AaB’er. Han kunne forstå os spillere, og var altid klar til at give en hjælpende hånd, hvis man stod med et problem. Samtidig var han en mand, der løsnede op for os spillere, hvis vi var for anspændte inden en kamp. Så kom han med en sjov bemærkning, som løsnede stemningen, fortæller tidligere AaB-spiller Søren Larsen.

For Jesper Grønkjær, der forlod AaB til fordel for Ajax i 1998, har Børge Bach haft en stor betydning.

- Han havde lige til det sidste altid et smil på læben, et fast håndtryk, og så havde han altid tid til at spørge os spillere, hvordan vi havde det – og dét i en hverdag, hvor alle har travlt og alt går stærkt, siger Jesper Grønkjær.

Børge Bach Andreasen var både spillernes og klubbens mand. Indtil det sidste var han formand for AaB’s venner.

- Vi er enormt glade for det, han har gjort for AaB, men lige nu tænker vi selvfølgelig mest på familien. Vores tanker går til dem lige nu, fortæller Lynge Jakobsen.

Børge Bach Andreasen efterlader sig en hustru og tre børn.