AaB bryder dårlig stime i kalenderårets sidste kamp

AaB havde ikke vundet i tre opgør i træk før søndagens udekamp mod HB Køge.

Senest blev det et nederlag til AaB's fodboldherrer hjemme mod lokalrivalerne fra Hobro, og før dette havde AaB spillet to uafgjorte kampe i streg.

Den negative spiral fik aalborgenserne vendt i Køge søndag eftermiddag, da de kunne tage tilbage til Nordens Paris med en 2-1-sejr.

Opgøret startede tæt mellem de to kombattanter, men AaB var fra starten mest på bolden, og nordjyderne var også en smule mere nærgående.

Meget nærgående var udeholdet efter 24 minutter, hvor Melker Widell og Richard Odada begge var tætte på at få scoret.

Det var en såkaldt dobbeltchance til AaB, der ikke mange sekunder efter også gav gæsterne en tredje chance, og den anden til Odada, der denne gang ikke svigtede.

Oliver Ross sendte en flad bold ind i foden på Odada, der fra få meters afstand sikkert satte bolden ind midt i målet til AaB-føring.

AaB'erne fortsatte den spillemæssige dominans, og det udmøntede sig i endnu en scoring kort før pausefløjt.

Midterforsvareren tager et godt løb med bolden, før han finder Odada. AaB-midtbanemanden vælger denne gang at være i oplæggerens rolle, da han finder Tim Prica i dybden, der sikkert udplacerer HB Køge-målmanden.

Dermed kunne AaB gå til pause foran 2-0.

HB Køge tog initiativet i snevejret

Straks fra anden halvlegs start brændte det på hos hjemmeholdet, for AaB'erne kom ud med lyn og torden. Endnu en dobbeltchance fik nordjyderne efter 30 sekunder af halvlegen, men både Melker Widell og Malthe Højholt misbrugte chancerne.

Midtbanespilleren Højholt har derfor stadig sit første AaB-mål til gode.

AaB'erne stod nærmest i kø for at få lov til at skyde på HB Køges mål, men det var alligevel hjemmeholdet, der fik reduceret.

Hjemmeholdet var denne gang dem, der sendte to afslutninger mod mål, og den sidste udnyttede William Madsen til at score til 1-2.

Sneen tog mere og mere til, og det så ud til at hjælper sjællænderne mere end nordjyderne, hvor de pressede godt på for en udligning.

Mens der blev lagt en dæmper på snevejret, skete det samme for presset mod AaB's mål, selvom hjemmeholdet kom tæt på et par gange mod slutningen.

AaB kunne dog holde HB Køge fra at udligne i efterårets sidste kamp og dermed tage sejren.

Med tre point overvintrer AaB på andenpladsen i NordicBet Ligaen med et enkelt point op til Sønderjyske på førstepladsen.

Endnu vigtigere lagde AaB yderligere afstand til tredjepladsen, der indtages af Hobro 10 point efter AaB. De to bedst placerede hold ved sæsonafslutningen til sommer rykker i Superligaen.