Tom van Weert scorede AaB's to første mål i en 3-1 sejr over Silkeborg. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

AaB henter sæsonens første sejr

Tom van Weert nettede to gange i sikker sejr over Silkeborg.

AaB sikrede sig mandag aften sæsonens første sejr, da Silkeborg blev besejret med 3-1 på eget græs i Aalborg.

Læs også Hobro-anfører ude med brækket lilletå

AaB havde inden aftenens kamp fået en skæv start på sæsonen, hvor det i første runde blev til et nederlag mod oprykkerne fra Lyngby og i anden runde blot blev til uafgjort hjemme mod Sønderjyske.

Det var et anderledes tændt AaB-mandskab, der trådte ud på græsset på Aalborg Portland Park. Efter 21 minutters spil bringer Tom van Weert værterne foran da han dirigerer et indlæg fra Kassper Kusk i mål med skulderen.

Efter det første mål gik det meste AaB’s vej og efter 39 minutters spil kan Tom van Weert på ny sende bolden i nettet. Denne gang skaber han selv chancen, da han dribler hele vejen fra midterlinjen ned til feltet og køligt lopper bolden over Oscar Hedvall i Silkeborg-målet.

Det skulle også blive 3-0 til AaB, inden pausen. Mikkel Kaufmann banker bolden op i det lange hjørne fra venstre side af feltet.

Anden halvleg bliver noget mere målfattig. Som halvlegen skrider frem, lader værterne til at være tilfredse med stillingen og presser ikke på for at udbygge føringen.

Silkeborg får til gengæld hul på målbylden da ’Plaffeministeren’ Ronnie Schwartz sparker bolden i mål fra bagstolpen efter et hjørnespark.

Men tættere på kommer Silkeborg ikke og dermed kan AaB fejre sæsonens første sejr. De kravler op på sjettepladsen med 4 point. Næste kamp for AaB er mod FC Midtjylland. Den spilles søndag den 4. august klokken 18 i Herning.