01:54

Når superligasæsonen på søndag fløjtes i gang er det med 14 hold istedet for 12 og med et medalje og et nedrykningsslutspil.

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

AaB klar til ny turneringsform

På søndag tager AaB hul på sæsonen 2016 – 2017 og for første gang er der 14 hold i tabellen.

AaB melder sig klar til at kæmpe med om topplaceringerne i Superligaen, og for en gangs skyld er der absolut ingen elastik i målsætningen. En plads i top 6 er godkendt – en plads udenfor er ikke.

Forklaringen er, at de bedste 6 hold fortsætter i et medaljeslutspil, og de nederste 8 skal kæmpe om at undgå nedrykning. Faktisk er spillerne umiddelbart begejstrede.

- Jeg synes det lyder spændende. Jeg har aldrig prøvet andet end den gamle turneringsform med 12 hold, og kan da godt forstå at folk måske ikke har syntes at en kamp mellem nr. 7 og nr. 9 i slutningen af sæsonen var særlig interessant, siger Kasper Risgaard fra AaB.

For træner Lars Søndergaard har den nye turneringsstruktur ikke betydet andre forberedelser end sædvanligt, men han hæfter sig dog ved en væsentligt forskel.  Nedrykningsslutspillets vinder får nemlig en ekstra gulerod at spille for.

- Det er paradoksalt, at hvas man slutter som nr. 6 og kommer i medaljespillet, så har man måske ikke så mange chancer for at kvalificere sig til Europa, men slutter man på en 7. plads i tabellen, så får man en play-offkamp om den sidste plads i Europa League, siger Lars Søndergaard.

AaB møder Horsens på Aalborg Stadion i premieren på søndag klokken 16. En kamp der kan ses direkte på Eurosport 2.