AaB lukker efterårssæsonen med rodet sejr

I en sky af gule kort og med en rodet og usikker dommerpræstation lykkedes det AaB at hive en 2-1-sejr hjem over OB fredag aften.

Kan man komme tilbage i en kamp efter at være blevet snydt for en straffesparksscoring?

Hedder klubben AaB og modstanderen OB, er svaret klart: Ja, selvfølgelig kan man det!

I efterårets sidste kamp viste nordjyderne både format, kampgejst og sprudlende spil, så det lykkedes at vende en 0-1-stilling ved halvlegen til en overbevisende sejr.

Det så ellers ualmindeligt svært ud efter de første 10 minutter af første halvleg. Her trak AaB et straffespark, som Tom van Weert eksekverede sikkert forbi Sten Grytebust i OB-målet. Men bare sekunder senere blev scoringen annulleret af dommer Michael Johansen af mere eller mindre uklare årsager.

Og det skabte store frustrationer i AaB-rækkerne.

Straffespark i 45. minut

Sandsynligvis var det en blanding af frustrationer og den forholdsvis nye bagkæde, hvor Phillip Ochs, Mathias Ross og Patrick Kristensen skulle forsøge at tæmme både Bashkim Kadrii og Nicklas Helenius. I hvert fald løb AaB's chancer ud i ingenting, mens OB i løbet af første halvleg viste flere og flere tænder.

I lang tid holdt AaB-forsvaret stand. Men i overtiden gik det galt: Oliver Abildgaard kom for sent ind i en glidende tackling af Troels Kløve, og så fik OB det straffespark, de mente at skulle have haft nogle minutter tidligere.

Nicklas Helenius var sit sædvanlige skarpe selv fra pletten og satte bolden lige i øverste højre hjørne. 1-0 til OB.

Magi i omklædningsrummet

Her kunne filmen sagtens være knækket for AaB. Men ny cheftræner Jacob Riis udøvede lidt magi i omklædningsrummet, så hovederne blev holdt højt på vej tilbage til anden halvleg.

De nordjyske gæster i Odense kom absolut bedst fra start med overbevisende angrebsspil, mens OB startede længere tilbage på banen. Efter 13 minutters spil lønnede det sig: Kasper Kusk rettede et indlæg af, så det strøg lavt mod venstre stople - og så var der pludselig udlignet.

Efter dét begyndte OB-mandskabet langsomt at arbejde sig længere frem på banen, og det blev til flere chancer i begge ender af banen.

I det 80. minut markerede dommer Michael Johansen sig igen med en mærkelig kendelse. Kasper Pedersens sidste ben på et hjørnespark blev annulleret - indtil Johansen havde konfereret med linjedommeren, og AaB alligevel fik sin scoring.

I de sidste minutter jagtede OB af alle kræfter udligningen. I overtiden overså dommeren noget, der kunne ligne et klokkeklart straffespark til hjemmeholdet, da Kasper Pedersen trak en modspiller ned i feltet. Men spillet fik lov at fortsætte, og AaB sluttede kampen med at brænde en stor chance til Wessam Abou Ali, som blegnede alene foran Sten Grytebust.