LIGE NU:

AaB med forventet overskud

Aalborg Boldspilklub A/S kan for andet år i træk præsentere et positivt resultat.

Årets resultat for AaB viser et overskud efter skat på i alt 0,5 mio. kr. mod 41,1 mio. kr. i 2014, idet AaB deltog i UEFA Champions League Play-off samt gruppespil i UEFA Europa League i 2014.

Og bestyrelsen for Aalborg Boldspilklub A/S har netop godkendt årsrapporten for 2015.

De likvide beholdninger er reduceret fra 70,5 mio. kr. pr. 31. december 2014 til i alt 26,1 mio. kr. pr. 31. december 2015. Det skyldes at en del af AaB´s frie midler er investeret i obligationer i efteråret 2015. Pr. 31. december 2015 udgør obligationsbeholdningen 49,2 mio. kr.

Egenkapitalen er forbedret og udgør 93,2 mio. kr. pr. 31. december 2015. Det er en forbedring på 0,5 mio. kr. siden udgangen af 2014. Soliditetsgraden udgør 77,3% pr. 31. december 2015.

Med undtagelse af leverandørgæld og andre gældsforpligtelser på 16,6 mio. kr. pr. 31. december 2015 er AaB gældfri pr. 31. december 2015.

- Resultatet for 2015 er tilfredsstillende. Vi holder, hvad vi lover, og der er fremdeles styr på den primære drift. Dermed følger vi vores plan og vil have råd til at iværksætte tiltag, der kan styrke os såvel kommercielt som sportsligt, siger AaBs administrerende direktør, Stephan Schors.    

AaB blev nr. 5 i Alka Superligaen i sæsonen 2014/2015. AaB ligger efter 20 spillerunder i indeværende sæson på 2. pladsen i Alka Superligaen og har kvalificeret sig til forårets kvartfinaler i DBU Pokalen.

AaB har i februar 2016 solgt angriberen Lukas Spalvis til den portugiske klub Sporting Lissabon. Lukas Spalvis spiller indeværende sæson færdig hos AaB og tiltræder i den nye klub 1. juli 2016.

Efter salget af Lukas Spalvis er AaB’s konkrete forventninger til regnskabsåret 2016 et overskud før skat på mellem 2 og 7 mio. kr. Heri er indeholdt yderligere strategiske tiltag i både kommerciel udvikling, faciliteter og spillere som følge af både salget af Lukas Spalvis samt tidligere realiseret overskud.

Ydermere er det baseret på en placering midt i tabellen, og der er ikke indregnet yderligere transferindtægter eller europæisk deltagelse. Resultatet vil i væsentligt omfang være afhængig af AaB’s sportslige resultater. 

De yderligere strategiske tiltag i både kommerciel udvikling, faciliteter og spillere vil fortsætte i 2017 og 2018, og der må således i disse år forventes et mindre underskud ud fra de ovennævnte forudsætninger.

- Vi har på baggrund af vores økonomiske grundlag råderum til nogle år indimellem med negativt resultat, da vi i givet fald blot vil bruge penge, som vi har tjent tidligere, siger Stephan Schors.

Uagtet ovenstående er det AaB´s sportslige målsætning altid at være blandt de seks bedste hold i Danmark.

Det realiserede overskud for 2015 matcher forventningerne til årets resultat, der blev meldt ud 2. december 2015.

AaB’s mission er igennem fodbold at underholde og skabe oplevelser på et økonomisk bæredygtigt grundlag.

AaB’s vision er at være samlingspunkt for hele Nordjylland og til stadighed være en del af toppen af dansk fodbold – både på og uden for banen.
 

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

80_percent

play Nordjyske piloter drager mod Kreta på mission

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

Til forsiden

Til forsiden