AaB og 8000 tilskuere hyldede soldaterveteraner: - Det er en stor del af vores liv

Det var med våde øjne, at de knap 200 tidligere soldaterkammerater så ud over et larmende stadion.

Kampen i aftes på Aalborg Portland Park var døbt Veteran Match for at hylde de danske krigsveteraner.

- Det er altid dejligt med noget anerkendelse for det hårde arbejde, man ligger i det. Det er en stor del af vores liv, lød det fra en af de fremmødte soldaterveteraner, Mathias Jokumsen.

Det var DIF, Aalborg Kommune og AaB, der sammen havde taget initiativet og dedikeret hjemmekampen for at anderkende og støtte de mennesker, der har sat deres liv på spil for at kæmpe for Danmark i verdens brændepunkter. 

Børnenes første fodboldkamp

Næsten 200 soldater veteraner havde taget imod invitationen sammen med deres pårørende og mødte op til kampen.

Samtlige tilskuere på Aalborg Portland Park rejste sig og klappede i flere minutter samtidig med, at både AaBs spillere og gæsterne fra HB Køge havde taget opstilling omkring et kæmpe banner, der var lagt midt på banen med titlen Veteran Match. Og det kunne ses i øjnene på de fremmødte soldaterveteraner, at det gjorde indtryk.

- Jeg synes, det er super fedt. Jeg har et godt opland og er kommet godt hjem. Så jeg synes, det er fantastisk, at der bliver sat noget fokus på os, siger Mathias Jokumsen og fortsætter:

- Mine børn har ikke været til fodbold før, og så møder jeg også mange andre gamle veteraner og deres familier.

En tanke til dem, som ikke kunne komme

- Med det sagt, synes jeg også man skal huske dem, der ikke har energien eller overskuddet til at komme til sådan et arrangement. Dem kan man også sende en tanke, lød det fra krigsveteranen.

AaB's spillere havde til aftenens kamp en speciel spillertrøje på med "Veteran-Match"-logo på, som efterfølgende vil komme på aktion for at rejse penge til foreningsaktiviteter under Danmarks Idrætsforbunds Soldaterprojekt, der arbejder for idrætstilbud til skadede veteraner ude i foreningslivet.
Seneste nyt

fra Nordjylland