LIGE NU:

AaB-spillerne sendes hjem med lønkompensation

Efter hidtil at have trænet efter selvstændigt træningsprogram eller sammen to og to er Superligatruppen i AaB i dag blevet sendt hjem.

20. marts blev størstedelen af medarbejderne i AaB sendt hjem og fra i dag af gælder det også spillerne.

- Vi respekterer Divisionsforeningens udmelding i sidste uge, men vi har fra vores side vurderet, at det hverken giver mening nok rent sportsligt eller ud fra et sundhedsmæssigt perspektiv at lade vores spillere træne i de ganske vist tilladte grupper af otte spillere, hvorfor vi i stedet indtil videre har valgt at sende dem hjem, forklarer administrerende direktør i AaB, Thomas Bælum, i en pressemeddelelse.

I de seneste tre uger har spillerne trænet ud fra programmer fra den fysiske træner Ashley Tootle.

Thomas Bælum har ikke de store betænkeligheder i forhold til spillernes form ved at sende dem hjem.

- Vi ved, at spillerne har en god grundform, og at de også vil holde den ved lige i de kommende uger, men vi har selvfølgelig ikke længere krav på det. Det er op til den enkelte at være disciplineret omkring den del, og det har vi fuld tiltro til, siger Thomas Bælum.

I hjemsendelsesperioden vil AaB gøre brug af den indgåede trepartsordning, spillerne vil få fuld løn og samtidig kan de kaldes tilbage med kort varsel, når det igen bliver muligt at spille bold.

- Vores vigtigste udfordring lige nu er sammen med den øvrige befolkning at få bremset smitten, så vi alle hurtigst muligt kan vende tilbage til hverdagen og for vores vedkommende komme i gang med at spille fodbold igen hurtigst muligt, konstaterer Thomas Bælum.

Trænerstab og stort set alle administrative medarbejdere er ligeledes sendt hjem.