Siden 8. marts har der ikke været superligefodbold i Aalborg. Foto: Bruno Stagsted (arkiv)

AaB’s Superligatrup og ledelse går ned i løn

Det egentlige beløb forbliver mellem parterne, men skulle ifølge AaB's direktør være betragteligt.

Det er efterhånden længe siden, at fløjten lød til kickoff på Aalborg Portland Park. På grund af Covid-19 epidemien har der ikke været superligafodbold siden marts.

Den manglende indtjening har påvirket AaB’s økonomi, og derfor har alle ledende medarbejdere, samt Superligatruppen, valgt at vise solidaritet, ved at gå ned i løn for maj måned.

- Vi er i en situation, hvor vi som klub har en vis robusthed, og vi skal nok klare os igennem, men det er logisk, at i denne ekstreme tid er alle bidrag til fællesskabet meget velkomne, siger AaB’s administrerende direktør, Thomas Bælum.

Ifølge ham, er det et stærkt signal, at spillere og ledelse på denne måde viser opbakning.

- Det er jeg på vegne af AaB meget taknemmelig for, siger Thomas Bælum.

Den samlede beløbsstørrelse er, ifølge Thomas Bælum, betragtelig, men forbliver mellem parterne, da klubben ikke ønsker at blive genstand for sammenligning.
 

Spillerne forstår situationens alvor

Ifølge AaB-anfører Lucas Andersen, er spillerne bevidste om den vanskelige situation AaB er i, og derfor har de valgt at hjælpe, der hvor de kan.

- Det gør vi for at markere, at vi har en forståelse for situationens alvor, og for at bidrage så AaB bedst muligt kan fastholde sit aktivitetsniveau både på det sportslige område og uden for banen, siger Lucas Andersen.

AaB, der stadig har en stor del af de administrative medarbejderne hjemsendt med fuld løn via støtte fra regeringens trepartsordning, har en forhåbning om, at 3F Superligaen genoptages inden for få uger.